Bordeux Dog
Bordeux Dog

Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog is wellicht een van de mooiste honden die er is, maar tegelijkertijd een vrij treurige geschiedenis heeft. De Bordeaux Dog heeft een krachtig voorkomen, een lieve kop en is vrij atletisch. De hond geldt als een lieve gezinshond, die erg op zijn baasje en de gezinsleden is gesteld.

De Bordeaux Dog komt oorspronkelijk niet uit Bordeaux. Het ras is eigenlijk in een ander deel van Frankrijk, Bretagne, ontstaan. De hond is de Bordeaux Dog gaan heten, omdat het dier in Bordeaux zo populair was. De reden van zijn populariteit is echter een minder vrolijke. De hond was in Bordeaux zo populair, omdat hij werd ingezet als vechthond. Het dier moest het opnemen tegen andere wilde dieren. Daarvoor was de hond ook wel een vechtersbaas, maar werd hij niet ingezet voor plat vermaak. Sterker nog: de hond werd helemaal niet gebruikt voor vermaak. Het dier ging mee de oorlog in en werd gebruikt om het paard van de tegenstander neer te halen.

De hond is na de Tweede Wereldoorlog weer geherintroduceerd, maar deze keer als gezinshond. Dat gaat hem goed af. De hond is behoorlijk afhankelijk en hecht zich bijzonder aan de gezinsleden. Hij is waakzaam en alert. Om die reden is de hond minder goed met andere dieren en mensen. Het is daarom belangrijk om hier tijdens de opvoeding voldoende aandacht aan te besteden. De hond kan omgaan met jonge kinderen, maar het is niet zijn sterkste punt.

Het is overigens van belang om niet al te gehecht aan de hond te raken. Helaas heeft de Bordeaux Dog een vrij korte levensverwachting. Gemiddeld wordt deze prachtige hond slechts zeven jaar oud. Dat komt met name door het intensieve fokken. Het dier is zo erg gevoelig geworden voor erfelijke ziektes.

Het is van cruciaal belang om de pup duidelijk gehoorzaamheid te leren. Daarnaast is het van belang om het dier al vroeg in contact te brengen met andere honden en mensen. Een harde training zal op de Bordeaux Dog geen gunstig effect hebben. Het is veel beter om hem rustig en consequent op te voeden. Daarnaast is het van belang om veel tijd te investeren in de opvoeding van het dier.

Kenmerken Bordeaux Dog

Specificaties Bordeaux Dog

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_BENederlands (België)