De poedel
De poedel

Poedel

De poedel is populair bij veel hondenbezitters. Hoewel de hond klein is, is hij niet een typisch schoothondje, al bestaat dat beeld wel van deze hond. De hond is erg actief en gaat graag met zijn baasje op stap. Daarnaast is de hond ook vrij intelligent en zal hij proberen om zijn baasje net iets te slim af te zijn. De hond is echter bijzonder trouw aan zijn baas en zal de grenzen die zijn baas bepaalt respecteren. Wel moet je de poedel correct behandelen, het dier kan namelijk behoorlijk trots zijn.

Hoewel de poedel een typisch Franse hond is, is het ras ontstaan in Duitsland. De Poedel werd ongeveer 400 jaar geleden gefokt. Het dier was een echte waterhond en werd gebruikt voor de jacht op waterdieren. Om die reden heeft de hond ook zo’n typische vacht. Aan de ene kant moest de vacht zo min mogelijk aanwezig zijn, zodat de hond makkelijk kon zwemmen. Tegelijkertijd moesten de belangrijkste organen wel beschermd zijn tegen de kou. De hond werd echter al snel opgemerkt door de edelen in Europa en groeide al snel uit tot modieuze gezelschapshond. De hond is met name populair in Frankrijk.

Het karakter van de poedel laat zich het best omschrijven als levenslustig. De dieren zijn enorm vrolijk en beschikken over een goede intuïtie. Daarnaast hebben de dieren een bijzonder gevoel voor humor. Ze zijn altijd in voor een spelletje, een avontuurtje of een leuke wandeling. Uiteraard heeft de poedel er ook geen enkel bezwaar tegen om lekker bij zijn baasje op schoot te springen.

De dieren zijn zeer gesteld op hun baasje(s). Het zijn echte gezinshonden. De honden zijn behoorlijk sensitief, ze passen hun stemming aan op de stemming van hun baasje. Dit ras kan soms een beetje eenkennig zijn. De poedel is goed met kinderen, maar de kleinere varianten van de poedel kan je het best uit de buurt van kleine kinderen houden. Het dier is namelijk vrij kwetsbaar. Jonge kinderen kunnen (onbewust) te ruw met hem omgaan.

De poedels hebben een makkelijk karakter en zijn bovendien erg intelligent. Het is dan ook niet moeilijk om ze op te voeden tot sierlijke, voorbeeldige volwassen honden. De pup moet op jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden. Daarnaast is het van belang dat de pup consequent opgevoed wordt. Zorg er daarnaast voor dat de training afwisselend en duidelijk is.

Kenmerken Poedel

Specificaties Poedel

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_BENederlands (België)