tekenen kat vlooien
tekenen kat vlooien

Tekenen dat uw kat vlooien heeft

Lees ook:

Jeuk is het meest voorkomende teken dat uw kat vlooien heeft. Het wordt veroorzaakt door zowel irritatie door vlooienbeten als door vlooienallergie dermatitis, een allergie voor het eigenlijke vlooienspeeksel dat veel voorkomt bij katten.

Oververzorging: als reactie op de jeuk die ze voelen, zullen veel katten beginnen met oververzorging, wat kan leiden tot kale plekken op hun vacht. Deze zijn echter ook symptomatisch voor verschillende andere huidaandoeningen bij katten, zoals ringworm, overgevoeligheden voor medicijnen en zelfs seizoensgebonden of voedselallergieën.

Een kenmerkend verschil om dermatitis door vlooienallergie te helpen identificeren, is de aanwezigheid van kleine bultjes die op gierstzaden lijken, verspreid over de rug, nek en gezicht. Dit zijn zelf geen vlooienbeten, maar een reactie die katten ontwikkelen als reactie op vlooienbeten.

Vlooieneitjes, larven of uitwerpselen onder de vacht: in tegenstelling tot honden, zorgen de verzorgingsgewoonten van katten ervoor dat ze minder snel vlooien over hun vacht zien scharrelen, maar als u de basis van de vacht nauwkeurig inspecteert, kunt u vlooienuitwerpselen of larven opmerken. Het is gemakkelijker om hun huid te onderzoeken op deze tekenen: vlooienuitwerpselen zijn roodachtig zwart, cilindrisch en pellet- of kommavormig.

Een vlooienplaag in het huishouden: Of u nu al dan niet tekenen van vlooien op uw kat ziet, als een ander huisdier in het huishouden vlooien heeft, moet worden aangenomen dat alle huisdieren zijn blootgesteld en dienovereenkomstig moeten worden behandeld.

Seizoensgebondenheid: de tijd van het jaar kan een andere indicator zijn om te bepalen of de oorzaak van de jeuk van uw kat vlooien zijn. Vlooien komen het meest voor in de late zomermaanden en komen alleen het hele jaar door voor in warmere klimaten.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_BENederlands (België)