Hoe gebruik je een clickertrainer om je vogel kunstjes aan te leren – basis clickertraining.

Clickertraining van een papegaai of parkiet is echt niet anders dan clickertraining van een hond, kat of ander huisdier. Geprezen als een van de meest positieve en efficiënte manieren om dieren van alle soorten te trainen, is clickertraining gemakkelijk te doen en kan letterlijk worden uitgevoerd door elke eigenaar van een huisdier. In dit artikel zullen we bekijken hoe clickertraining werkt, wat je nodig hebt om het werk goed te doen en hoe je clickertraining kunt gaan gebruiken om je huisdiervogel vrijwel elke truc te leren die je maar wilt!

Clickertraining benodigdheden

Allereerst – wat heb je nodig om je huisdierenvogel clickertraining te geven? Een clicker is natuurlijk handig! Clickers zijn er in veel verschillende kleuren en uitvoeringen en zijn te koop bij de meeste dierenwinkels voor minder dan 5 euro. Zorg er bij het kiezen van een clicker voor dat u er een paar keer op klikt om er zeker van te zijn dat deze los genoeg zit om comfortabel te gebruiken. Sommige clickers hebben meer weerstand dan andere en kunnen ongemak veroorzaken als je te veel druk met je duim moet uitoefenen om er geluid uit te krijgen. Je wilt ook in staat zijn om het “klik” -geluid snel te laten horen – het hele doel van de clicker is om je vogel het exacte moment te vertellen dat hij of zij correct heeft gepresteerd, dus je wilt er zeker van zijn dat je hoef er niet veel mee te worstelen om die klik eruit te krijgen!
Als je eenmaal je clicker hebt, moet je een aantal gezonde, smakelijke vogeltraktaties kopen om je gevederde vriend te belonen voor een goed stuk werk. Houd bij het kiezen van traktaties voor uw vogel rekening met het volgende:

  • Kies een gezonde, voedzame traktatie. U zult uw trainingssessies met uw vogel elke dag vele malen herhalen, dus u wilt er zeker van zijn dat de beloning die u uw huisdier geeft niet alleen lekker en bevredigend is, maar ook vetarm en hoog in voedingswaarde. Goede keuzes voor traktaties voor het trainen van vogels zijn vers voedsel zoals fruit en groenten, met af en toe een zaadje of noot erin voor variabele versterking.
  • Snijd je lekkernijen in kleine, gemakkelijk te eten hapjes. Als je vogel te snel vol raakt, zal hij of zij niet zo geïnteresseerd zijn om het werk erin te steken om meer traktaties te verdienen! Om uw trainingssessies te maximaliseren, gebruikt u kleine hapjes van een traktatie zodat uw vogel wordt beloond met een lekker tussendoortje zonder binnen de eerste minuten vol te lopen. Kleine hapjes van in blokjes gesneden appel of stukjes druif zijn uitstekende traktaties die je vogel zullen bevredigen en belonen zonder hem te snel te vol te maken.

Aanbevolen clicker en snacks:

Als je eenmaal je clicker en smakelijke vogeltraktaties hebt gekozen, ben je klaar om door te gaan naar de volgende stap van clickertraining van je huisdiervogel, waarbij je je huisdier conditioneert voor de clicker! Je hebt je clicker, je traktaties en je vogel – dus hoe begin je met clickertraining? Voordat je je vogel kunt clickertrainen, moet je ervoor zorgen dat je vogel de clicker als een positieve entiteit herkent. Om dit te bereiken, is het nodig om een ​​periode van conditionering van uw vogel te doorlopen om op het geluid van de clicker te reageren. Het conditioneren van je vogel om te reageren op de clicker is eigenlijk een vrij leuk en gemakkelijk proces. Herhaal eenvoudig de volgende stappen om met uw vogel te beginnen:

  1. Klik op de clicker.
  2. Geef je vogel meteen een beloning

Dit lijkt misschien te eenvoudig om van veel nut te zijn, maar wat u hier doet, is dat uw vogel het geluid van de clicker associeert met het krijgen van een traktatie, wat de absolute hoeksteen is van de clickertraining.

De reden dat trainers clickers gebruiken, is in wezen om de noodzaak om te allen tijde traktaties bij zich te dragen te vervangen. Het is ook veel gemakkelijker om een ​​vogel snel te belonen voor het correct uitvoeren van een gedrag met een snelle “klik” dan om door een zak gehakt fruit te zoeken, een klein stukje te vinden en dit tegen de bek van de vogel te houden. Met de juiste conditionering is het geluid van de klik een traktatie voor de vogel en kunt u het juiste gedrag ‘markeren’ dat anders veel langer nodig zou hebben om te trainen, omdat een vogel tegen de tijd dat u kunt krijgen, zal zijn vergeten wat ze goed hebben gedaan. een traktatie voor hen.

Door stap één en twee te herhalen, zoals hierboven vermeld, kan uw vogel de associatie vormen tussen “klikken” en “behandelen” die nodig is om u in staat te stellen de clicker te gebruiken om het gedrag aan te leren waarvan u wilt dat uw vogel deze leert. Zodra je merkt dat je vogel elke keer dat ze de “klik” horen naar iets lekkers kijkt, weet je dat de associatie is gevormd en kun je je clicker gaan gebruiken om je vogel te trainen om vrijwel alles te doen wat je maar wilt – – onthoud gewoon altijd om elk correct gedrag met een klik te markeren en volg uw trainingssessies op met veel traktaties en complimenten!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp