Grootste hond op de wereld
Grootste hond op de wereld

50 grote hondenrassen

Hier vind je de 50 grootste honden. De sortering van deze kolossale honden gaat op de gemiddelde schofthoogte van een reu. Ook staat het gewicht erbij vermeld. Wil je alle details van deze grote honden zien? Je kunt bij elk hondenras doorklikken voor meer informatie zoals eigenschappen, kenmerken en specificaties van de hond. Zowel voor een reutje als voor een teefje. Wij beginnen met een opsomming van de 10 grootste hondenrassen.

De 10 grootste honden

  1. Ierse wolfshond
  2. Deerhound
  3. Duitse Dog
  4. Engelse Mastiff
  5. Leonberger
  6. Pyreneese Berghond
  7. Komondor
  8. Borzoi
  9. Mastino Napoletano
  10. Sint bernard

Wat is de grootste hond die ooit heeft bestaan?

De grootste hond in de wereld was een Duitse Dog genaamd Zeus. Deze reus van een hond bereikte een hoogte van 112 centimeter. Helaas is Zeus in 2014 overleden op vijfjarige leeftijd maar blijft hij de grootste hond die ooit heeft bestaan.

50 grote honden

Ierse Wolfshond

Specificaties Ierse Wolfshond

5/5
3/5
3/5

Kenmerken Ierse Wolfshond

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

Een van de grootste honden ter wereld is de Ierse Wolfshond. Zijn grote postuur en zijn toch wel indrukwekkende naam zouden je de indruk kunnen geven dat we hier met een monster op vier poten te maken hebben. Dat is echter helemaal niet waar. De Ierse Wolfshond heeft juist een kalm en rustig karakter.

Pyreneese Berghond

Specificaties Pyreneese Berghond

5/5
3/5
3/5

Kenmerken Pyreneese Berghond

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

Wanneer je de Pyrenese berghond ziet, is het moeilijk om niet op slag verliefd op het dier te worden. De hond is redelijk groot, sterk en heeft een mooie kop met een intelligente uitstraling. De hond heeft iets vertederends over zich. Toch is deze hond geen mak lammetje. Integendeel, hij werd in het verleden gebruikt om onder andere makke lammetjes te beschermen.

Deerhound

Specificaties Deerhound

5/5
3/5
3/5

Kenmerken Deerhound

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

Van de windhonden is de Deerhound één van de grootste honden. De hond heeft Schotse roots. De hond werd in het verleden gebruikt als jachthond. Het komt met enige regelmaat voor dat de hond niet herkend wordt als Deerhound, maar dat hij wordt aangezien voor de Ierse Wolfshond. De honden lijken namelijk veel op elkaar. Je kan de soorten uit elkaar houden, door goed naar hun kop te kijken. De kop van de Deerhound is fijner dan de kop van de Ierse Wolfshond.

Duitse Dog

Specificaties Duitse Dog

5/5
3/5
4/5

Kenmerken Duitse Dog

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

De Duitse Dog kan op het eerste gezicht een wat intimiderend uiterlijk hebben. Toch moet je je daar niet door van de wijs laten brengen. De Duitse Dog is namelijk een grote hond, met een lief karakter. Het is een echt gezelschapsdier en is om die reden niet graag allen. De hond kan daarom goed als gezinshond gehouden worden.

Engelse Mastiff

Specificaties Engelse Mastiff

5/5
5/5
3/5

Kenmerken Engelse Mastiff

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
3/5

Een van de bekendste Mastiffs is de Engelse Mastiff. Het zal niemand verbazen dat dit ras in Engeland is ontstaan. De hond heeft een wat massieve indruk en is enorm sterk. Voor de onwetende buitenstaander kan deze hond daarom als wat agressief overkomen. Niets is echter minder waar. De kracht van deze hond zit juist in zijn rustige, kalme aard. Zijn Engelse bijnaam is niet voor niets de “gentle giant”.

Leonberger

Specificaties Leonberger

5/5
5/5
3/5

Kenmerken Leonberger

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
3/5

De ontstaansgeschiedenis van de Leonberger is een vrij bijzondere. De naam van de Leonberger is afgeleid van de Duitse stad waar deze hond is gefokt. Dat is in principe niets bijzonders, het komt wel vaker voor dat de naam van een hondenras verwijst naar de plaats waar het ras is ontstaan. Echter, het komt minder vaak voor dat het uiterlijk van de hond diezelfde stad ook symboliseert. Bij de Leonberger is dat wel het geval. De stad Leonberg heeft namelijk de leeuw als wapen. Het gemeentebestuur van die stad vond het daarom een wijs besluit om een hond te fokken die qua uiterlijk op een leeuw leek. Een zekere Heinrich Essig werd belast met de taak en zo werd uiteindelijk, in 1846, de eerste Leonberger geboren zoals we die nu kennen. De hond was vrij populair en werd een statussymbool. Het is bekend dat Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (Keizerin Sisi) zes Leonbergers had.

Komondor

Specificaties Komondor

5/5
3/5
3/5

Kenmerken Komondor

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

De Komondor is een hond met het uiterlijk van een showmodel. De vacht van deze hond kan namelijk ontzettend lang worden. Toch is deze Hongaarse hond van oorsprong zeker geen model geweest. De hond heeft namelijk jarenlang dienstgedaan als een uiterst succesvolle waakhond.

Borzoi

Specificaties Borzoi

3/5
3/5
4/5

Kenmerken Borzoi

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

Van de windhonden is de Borzoi waarschijnlijk de hond met de meeste statuur en waardigheid. De Borzoi staat bekent om zijn rustige karakter. Dat maakt hem echter niet minder een hazenwindhond. Het dier is onwaarschijnlijk snel en kan snelheden halen die tussen de 55 en 65 kilometer per uur liggen.

Mastino Napoletano

Specificaties Mastino Napoletano

3/5
3/5
2/5

Kenmerken Mastino Napoletano

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
2/5

De Mastino Napoletano heeft een zeer kenmerkend uiterlijk. Wanneer je de hond ziet, zal je hem vrijwel direct herkennen. De hond heeft namelijk een kop met heel veel losse huid. De kenmerkende kop van deze hond geeft hem een wat aandoenlijk uiterlijk. Laat je echter niet misleiden: de hond is zeker geen watje!

Sint Bernard

Specificaties Sint Bernard

5/5
5/5
3/5

Kenmerken Sint Bernard

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
3/5

Wellicht is de Sint Bernard een van de bekendste hondenrassen die er is. De Sint Bernard heeft een lief, goedig karakter. Daarnaast speelt het imago van de hond natuurlijk ontzettend mee. De hond staat immers bekend als de reddingshond. Het is waarschijnlijk om die reden dat de hond in veel bekende films te zien is. De Sint Bernard staat tegenwoordig waarschijnlijk vooral bekend om zijn trouw, geduldigheid en zorg voor kinderen. Dat betekent overigens niet dat de Sint Bernard een doetje is. Het dier is enorm sterk, gespierd en heeft een indrukwekkende uitstraling als dat nodig is.

Kuvasz

Specificaties Kuvasz

5/5
3/5
3/5

Kenmerken Kuvasz

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

In Nederland kom je de Kuvasz niet vaak tegen. Dat is eigenlijk jammer want het is een prachtige hond. Toch is het niet heel verwonderlijk dat weinig mensen deze hond bezitten. Door de geschiedenis heen is het bezitten van deze hond een bijzonder voorrecht geweest. Eigenlijk was het alleen aan de adel om deze hond te bezitten. Zij hielden de hond als lijfwachten.

Zwarte Russische Terriër

Specificaties Zwarte Russische Terriër

3/5
3/5
4/5

Kenmerken Zwarte Russische Terriër

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

De naam Zwarte Russische Terriër is een beetje misleidend. De hond is namelijk geen terriër. Hij is wel ontstaan in Rusland. De hond is gefokt om te beschermen en te bewaken. Hoewel het dier een waakhond is, is hij niet overdreven agressief. Wel zullen ze niet direct vrienden worden met de vreemde, iets wat je eigenlijk ook wel van een waakhond mag verwachten.

Azawakh

Specificaties Azawakh

3/5
3/5
3/5

Kenmerken Azawakh

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

De Azawakh is een van de meest ranke en elegante honden die er is. De hond is afkomstig uit West-Afrika en werd vooral gehouden door nomaden. De Azawakh is nog niet zo lang bekend in Europa. Hij maakte zijn intrede in ons deel van de wereld pas in 1970. Het dier is enorm snel. Dat moet ook wel, want hij maakte jacht op antilopen. De hond kan sprinten met een snelheid van zo’n 65 kilometer per uur.

Grote Zwitserse Sennenhond

Specificaties Grote Zwitserse Sennenhond

5/5
5/5
4/5

Kenmerken Grote Zwitserse Sennenhond

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
4/5

Een van de meest krachtige, grote en gespierde honden in de Grote Zwitserse Sennenhond. Het krachtige dier heeft zijn oorsprong in de Zwitserse alpen. Het woord “Senn” betekent immers zoiets als Zwitserse alpenhedder, of zuivelboer. De Grote Zwitserse Sennenhond is groot en heeft een stoer uiterlijk. Toch heeft deze hond een klein hartje. Hij heeft zonder meer een lief, zacht karakter. Dat geldt met name naar de gezinsleden toe. Deze hond kan prima functioneren in een gezin. Echter, de hond zal tolerant zijn naar buitenstaanders, maar wel enige afstand bewaren. De hond is goed met kinderen. Daarbij moet wel vermeld worden dat de hond ook te enthousiast kan zijn. Met de allerkleinsten kan hij soms wat te wild en te enthousiast spelen.

Tibetaanse Mastiff

Specificaties Tibetaanse Mastiff

4/5
3/5
3/5

Kenmerken Tibetaanse Mastiff

Familiehond
4/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

De Tibetaanse Mastiff is waarschijnlijk een van de oudste hondenrassen ter wereld. Het ras is al heel lang bekend, zo lang dat we weinig weten over de oorsprong van deze prachtige honden. Wat we wel weten is dat ze oorspronkelijk uit de Himalaya komen en dat ze werden ingezet om kloosters te beschermen. Het gerucht gaat dat de Tibetaanse Mastiff in Europa is geïntroduceerd door reizigers die het dier als gift meekregen.

Pointer

Specificaties Pointer

5/5
3/5
4/5

Kenmerken Pointer

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

De Pointer is een krachtige hond die pure waardigheid uitstraalt. Het dier heeft een zacht karakter en is zeer intelligent. Daarnaast heeft de Pointer een vrij grappig uiterlijk. Als je goed naar de hond kijkt, lijkt het alsof hij een soort wipneusje heeft. Hierdoor is het bijna onmogelijk om de Pointer geen grappig dier te vinden.

Hovawart

Specificaties Hovawart

5/5
4/5
3/5

Kenmerken Hovawart

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
4/5
Energielevel
3/5

De Hovawart is een beetje de goedzak onder de grote honden. Hij is vriendelijk, maar heeft wel een beschermend instinct. De Hovawart is zonder meer een gezinshond. Hij houdt van het gezin waarin hij opgroeit en wil daar maar al te graag een onderdeel van zijn. Let wel: de Hovawart moet wel iets te doen hebben. Als jij er niet voor zorgt dat hij iets te doen heeft, dan verzint hij zelf wel wat. Dat hoeft echter niet iets te zijn waar jij blij mee bent!

Berner sennenhond

Specificaties Berner sennenhond

5/5
5/5
4/5

Kenmerken Berner sennenhond

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
4/5

Van de Sennenhonden is de Berner sennenhond waarschijnlijk de bekendste. Het is ook de enige langharige Sennenhond. Het dier is prachtig om te zien. Aan de ene kant is de hond enorm sterk, groot en gespierd. Tegelijkertijd zie je al op een afstand het zachte karakter van de hond.

Doberman Pinscher

Specificaties Doberman Pinscher

5/5
5/5
5/5

Kenmerken Doberman Pinscher

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
5/5

De Doberman Pinscher is een van de weinige hondensoorten waarvan de naam verwijst naar degene die het ras heeft “gecreëerd”. De Doberman Pinscher is namelijk in de 19e eeuw gefokt door Louis Dobermann. Dobermann wilde een hond die hem kon beschermen. Dat was nodig ook, Dobermann was namelijk deurwaarder. Het zal met enige regelmaat voorgekomen zijn dat wanbetaler hem bedreigden. Om zich veiliger te voelen heeft hij dus de Doberman Pinscher gefokt. Het is niet precies bekend van welke soorten de Doberman Pinscher oorspronkelijk afstamt. De hond laat wel enkele typische overeenkomsten zien met Rottweilers en Duitse Pinschers.

Tornjak

Specificaties Tornjak

5/5
3/5
3/5

Kenmerken Tornjak

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

De Tornjak is een ras met een zeer lange voorgeschiedenis. Er zijn documenten gevonden van meer dan 1000 jaar oud waar het ras al in beschreven wordt. Het ras heeft echter een nog langere voorgeschiedenis, mogelijk is de hond al door de Romeinen gebruikt. De Tornjak is een gedrongen hond met een stevig postuur. Het dier is echter, als het gezond is, wel in een goede conditie en enorm sterk. Dit ras kan prima als waakhond gebruikt worden. Dat heeft echter ook een nadeel. Het dier staat erg wantrouwig tegenover mensen die hij niet kent.

Amerikaanse Akita

Specificaties Amerikaanse Akita

3/5
3/5
4/5

Kenmerken Amerikaanse Akita

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

De Amerikaanse Akita is een lieve en intelligente hond, maar zeker geen doetje. De hond is namelijk niet alleen maar intelligent, dit ras is namelijk ook onafhankelijk, trots en dominant. De Amerikaanse Akita heeft een sterke eigen wil en heeft een baasje nodig die duidelijk de leiding heeft. Anders zal deze mooie hond onhandelbaar worden.

Newfoundlander

Specificaties Newfoundlander

5/5
5/5
3/5

Kenmerken Newfoundlander

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
3/5

De Newfoundlander is een hond die zijn roots aan de andere kant van de oceaan heeft. Dit hondenras is ontstaan op het eiland Newfoundland, het ras is vernoemd naar dit eiland. Vissers gebruikten deze hond voor het redden van drenkelingen. Daarnaast werd de hond ook aan het werk gezet: bij het binnenhalen van vissersnetten en het slepen van boten moest de Newfoundlander aan de bak. Het is dan ook geen wonder dat de hond van nature erg sterk is. De hond is van origine een echt werkpaard.

Cane Corso

Specificaties Cane Corso

4/5
3/5
4/5

Kenmerken Cane Corso

Familiehond
4/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

Een prachtige, gespierde en enthousiaste hond. Dat is de Cane Corso. De hond heeft een Italiaanse oorsprong. De Cane Corso werd voornamelijk in het zuiden van Italië gehouden. Echter, de laatste decennia begint de hond ook buiten Italië iets populairder te worden. Dat is niet zonder reden, het dier is intelligent en speels. Echter, het is nog steeds redelijk zeldzaam dat je deze prachtige hond regelmatig tegenkomt.

Beauceron

Specificaties Beauceron

3/5
3/5
5/5

Kenmerken Beauceron

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
5/5

De Beauceron is een prachtige, krachtige en slimme herdershond. Ze hebben een majesteitelijk en waardig voorkomen. De hond is stevig gebouwd, maar is tegelijkertijd snel en wendbaar. Het ras is ontstaan in de late Middeleeuwen, althans in 1586 duikt er een manuscript op waarin deze hond wordt beschreven. Waarschijnlijk heeft hij al een periode voor die tijd bestaan. De Beauceron heeft sinds die tijd dienst gedaan als onder meer: waakhond, metgezel, oorlogshond en veehoeder.

Bouvier des Flanders

Specificaties Bouvier des Flanders

3/5
3/5
4/5

Kenmerken Bouvier des Flanders

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

De Bouvier de Flanders is een hond met Nederlandse roots, althans vroeger had deze hond Nederlandse roots. In het verleden hoorden Vlaanderen immers bij de Nederlanden. De hond is mooi gebouwd en hoort in de categorie van de herdershonden. Door zijn fluffy vacht heeft de hond een vertederend uiterlijk. De Bouvier des Flanders heeft ook een wat minder chique naam, namelijk: de Vlaamse Koehond of Vuilaard.

Bullmastiff

Specificaties Bullmastiff

4/5
3/5
4/5

Kenmerken Bullmastiff

Familiehond
4/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

De bullmastiff is een van de grotere mastiffs. Het dier is sterk, groot en gespierd. In het verleden werd hij onder meer gebruikt als waakhond. De Bullmastiff is waakzaam, alert, intelligent en bovendien erg loyaal naar zijn baasje toe. De hond heeft een interessant verleden en is gefokt voor zijn functie.

Curly Coated Retriever

Specificaties Curly Coated Retriever

5/5
5/5
4/5

Kenmerken Curly Coated Retriever

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
4/5

Vaak wordt gedacht dat de Curly Coated Retriever niet een zelfstandig ras is. Het zou volgens velen gewoon een Retriever zijn met een wat andere vacht. Dat is echter niet het geval. Deze Retriever met zijn opmerkelijk gekrulde vacht is zelf een van de oudste Retriever-soorten die er is. De hond is een goede zwemmer, extreem intelligent en barst van de energie. Van de Curly Coated Retriever wordt gezegd dat hij wat eleganter is dan de andere Retriever-soorten.

Rhodesian Ridgeback

Specificaties Rhodesian Ridgeback

5/5
5/5
3/5

Kenmerken Rhodesian Ridgeback

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
3/5

Een hondenras dat het makkelijkst te herkennen is, is de Rhodesian Ridgeback. De hond heeft namelijk een heel typische eigenschap. Over zijn rug loopt een streep met haar, die in tegengestelde richting groeit. Het is als het ware of de Rhodesian Ridgeback een borstel op zij rug heeft. De Rhodesian Ridgeback heeft een vrij lief karakter, maar moet wel goed opgevoed worden. De hond is namelijk enorm sterk en snel.

Rottweiler

Specificaties Rottweiler

5/5
3/5
3/5

Kenmerken Rottweiler

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

Met zijn krachtige, scherpe aanblik wordt de Rottweiler nog weleens versleten voor een agressieve, bijtgrage hond. Dat is niet waar. De Rottweiler is een krachtige hond met karakter en heeft goede africhting nodig. Maar wanneer de hond goed is opgevoed is het een van de meest zachtaardige honden die je je voor kan stellen. De Rottweiler kan een vriendelijke speelkameraad zijn, die prima in een gezin past. Maar let op: de Rottweiler is erg beschermend en zal niet tolereren dat zijn baasje in gevaar komt. Het is daarom van belang dat het baasje van de Rottweiler in staat is om het dier te controleren, in plaats van andersom. Anders zal de Rottweiler inderdaad agressief worden wanneer hij meent dat zijn baasje in gevaar is.

Afghaanse Windhond

Specificaties Afghaanse Windhond

3/5
3/5
4/5

Kenmerken Afghaanse Windhond

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

De Afghaanse Windhond is een vrij typische hond. De hond is net als de andere windhonden enorm snel en heeft veel beweging nodig. In Europa werd dit ras rond 1900 geïntroduceerd. De geschiedenis van deze hond gaat echter veel verder terug. Er zijn tekeningen waarop een soortgelijke hond word afgebeeld van meer dan 4.000 jaar oud. In Afghanistan werd de hond vaak gebruikt als jachthond.

Bloedhond

Specificaties Bloedhond

4/5
3/5
3/5

Kenmerken Bloedhond

Familiehond
4/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

In het Nederlandse taalgebruik hoor je het woord “bloedhond” nog weleens in een negatieve context gebruikt worden. Dat is absoluut onjuist. De bloedhond is, zeker voor zo’n grote hond, een zeer zachtaardig dier. De bloedhond wordt zo genoemd, omdat hij vroeger veel werd ingezet om geschoten wild op te sporen, niet omdat hij zelf zo gewelddadig is.

Boerboel

Specificaties Boerboel

5/5
4/5
3/5

Kenmerken Boerboel

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
4/5
Energielevel
3/5

De Boerboel is een van de weinige honden met een Nederlandse naam. De hond is echter niet in Nederland gefokt, maar in Zuid-Afrika. De hond heeft echt het karakter van een waakhond. De hond heeft een toegewijd karakter. Hij zorgt goed voor het gezin dat hij moet beschermen. Echter, met de Boerboel moet je geen grappen maken. Zijn taak neemt hij namelijk erg serieus.

Bordeaux Dog

Specificaties Bordeaux Dog

5/5
3/5
3/5

Kenmerken Bordeaux Dog

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

De Bordeaux Dog is wellicht een van de mooiste honden die er is, maar tegelijkertijd een vrij treurige geschiedenis heeft. De Bordeaux Dog heeft een krachtig voorkomen, een lieve kop en is vrij atletisch. De hond geldt als een lieve gezinshond, die erg op zijn baasje en de gezinsleden is gesteld.

Weimaraner

Specificaties Weimaraner

5/5
5/5
5/5

Kenmerken Weimaraner

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
5/5

De vriendelijke Weimaraner is een leuke hond, met een bijzondere, statige kop. Dit ras is bijzonder intelligent en werd in het verleden gebruikt voor de jacht. Tegenwoordig is het een lieve gezinshond die goed met jonge kinderen om kan gaan. De hond is echter niet geschikt voor een bezitter die het liefst met een zak chips voor de bank hangt. De hond is namelijk vrij actief en zal graag naar buiten gaan voor een mooie wandeling!

Briard

Specificaties Briard

3/5
3/5
3/5

Kenmerken Briard

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

De Briard is een hond van Franse origine. Het dier heeft een leuke verschijning. Het is echter niet zo dat het dier er alleen maar leuk uitziet. De Briard heeft een stevig karakter. Het dier is waakzaam, tamelijk krachtig en is behoorlijk dominant. Je houdt de Briard dus niet alleen voor zijn mooie uiterlijk, maar ook voor zijn leuke, stevige karakter. Dit hondenras is echter ook heel lief tegenover zijn gezinsleden. Zo lief zelfs dat het dier ook wel wordt omschreven als “liefde verpakt in een zachte vacht”.

Argentijnse Dog

Specificaties Argentijnse Dog

5/5
3/5
5/5

Kenmerken Argentijnse Dog

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
5/5

De Argentijnse Dog is een ras dat nog niet zo heel lang bestaat. Dit hondenras is ook wel bekend onder de naam Dogo Argentino. De hond is snel, intelligent en goed gespierd. De hond is gefokt om in een roedel te jagen op groot wild. Denk dan bijvoorbeeld aan poema’s en wilde zwijnen. Om die dieren te kunnen vangen is kracht, snelheid en een goed reactievermogen wel vereist. Een gezonde Argentijnse Dog is dan ook in perfecte balans. Aan de ene kant is hij enorm gespierd. Tegelijkertijd is hij niet massief, zodat hij snel en wendbaar kan blijven! Daarnaast is deze hond een goede atleet, die lange tijd kan blijven rennen.

Duitse Herdershond

Specificaties Duitse Herdershond

5/5
5/5
5/5

Kenmerken Duitse Herdershond

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
5/5

De Duitste Herdershond is een van de meest bekende honden. Tegelijkertijd is het een van de meest moeilijke honden om te beschrijven. De hond heeft namelijk veel verschillende eigenschappen. Aan de ene kant is de hond groot, krachtig en redelijk snel. Aan de andere kant is de hond ook dapper, zal hij niet aarzelen om agressie te tonen als dat nodig is en kan hij zijn tegenstanders angst aanjagen. Tegelijkertijd kan de hond ook weer ontzettend lief zijn en goed met kinderen omgaan (mits goed opgevoed). Kortom: de Duitse Herder is een prachtige hond, met veel (soms tegenstrijdige) eigenschappen.

Akita

Specificaties Akita

4/5
1/5
4/5

Kenmerken Akita

Familiehond
4/5
Goed met kinderen
1/5
Energielevel
4/5

De Akita is een hondenras van Japanse oorsprong. De naam “Akita” verwijst naar de provincie waar de hond oorspronkelijk vandaan komt. De hond heeft een schitterend karakteristiek uiterlijk én staat bekend om zijn extreme loyaliteit. Deze hond is de nationale hond van Japan en speelt een belangrijke rol in de Japanse cultuur. Zo komt de hond voor in de Japanse mythologie. Daarnaast worden beeldjes van de hond als cadeau gegeven. De beeldjes zijn een symbool van vriendschap en voorspoed. De hond wordt in Japan namelijk ook gezien als een brenger van geluk.

Alaska Malamute

Specificaties Alaska Malamute

3/5
3/5
4/5

Kenmerken Alaska Malamute

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

De Alaska Malamute is een trouwe, loyale en speelse hond. Wanneer je de hond ziet, zie je direct een stuk van zijn geschiedenis terug. Zijn dichte vacht verraad al waar hij vandaan komt: uit het koude Alaska. Zijn schrandere kop, met lieve ogen pakken je vrij snel in. Laat je echter niet misleiden door zijn charme. De Alaska Malamute heeft wel een leider nodig.

Labrador Retriever

Specificaties Labrador Retriever

5/5
5/5
5/5

Kenmerken Labrador Retriever

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
5/5

Een van de meest populaire honden is de Labrador Retriever. Hier dier is middelgroot en sterk, maar tegelijkertijd een echte gezinshond. Dit hondenras stamt af van de St. John’s-hond. De Sint John’s-hond werd in Newfoundland (Canada) gebruikt door vissers. Ze hielpen bij het binnenhalen van de visnetten en het slepen van boten. De hond was dan ook vertrouwd met het water.

Amerikaanse Buldog

Specificaties Amerikaanse Buldog

4/5
3/5
3/5

Kenmerken Amerikaanse Buldog

Familiehond
4/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

Van nature is de Amerikaanse Buldog echt een werkpaard. Zo ziet hij er ook uit. Het gedrongen uiterlijk van de Amerikaanse Buldog kan bij sommigen wat angst oproepen. Daarmee doe je echter geen recht aan het vriendelijke karakter van de Amerikaanse Buldog.

Golden Retriever

Specificaties Golden Retriever

5/5
5/5
3/5

Kenmerken Golden Retriever

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
3/5

Een van de meest populaire honden is de Golden Retriever. De hond is een ideale gezinshond. Het dier is levendig, trouw en bijzonder vriendelijk. Hij heeft graag mensen om zich heen en is bijzonder goed met kinderen. Daarnaast heeft deze hond natuurlijk een fantastisch voorkomen.

Dalmatiër

Specificaties Dalmatiër

5/5
3/5
4/5

Kenmerken Dalmatiër

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
4/5

Een van de bekendste kinderfilms is rond de Dalmatiër gemaakt. Het gaat dan natuurlijk over de film ‘101 Dalmatiërs’. Dit hondenras is bekend om zijn uitzonderlijke hoeveelheid stippen. Dat is eigenlijk vreemd, want over het algemeen worden stippen als minpunten gezien. Bij de dalmatiër is dat echter niet zo. Er is echter veel meer over dit ras te vertellen dan dat hij stippen heeft.

Appenzeller Sennenhond

Specificaties Appenzeller Sennenhond

3/5
3/5
3/5

Kenmerken Appenzeller Sennenhond

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
3/5

De Appenzeller Sennenhond is een levendige, vrolijke hond. De hond is echter geen doetje. Hij weet zonder meer wat hij waard is. In het verleden werd de hond vooral gebruikt als waakhond. Ook werd de hond gebruikt om vee op te drijven. Het intelligente karakter van de hond en zijn tomeloze energie zorgen er voor dat de hond veel moet kunnen bewegen. Het is dan ook niet aan te raden om deze hond op een appartement te houden. Al zou je kunnen zeggen dat dit voor geen enkele grote hond geldt.

Entlebucher Sennenhond

Specificaties Entlebucher Sennenhond

5/5
3/5
5/5

Kenmerken Entlebucher Sennenhond

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
5/5

Van de Zwitserse berghonden is de Entlebucher Sennenhond de kleinste. De naam van deze hond verwijst naar de valei waar de hond oorspronkelijk gefokt werd. De Entlebucher Sennenhond werd vooral gefokt om vee op te drijven en om de kudde in de gaten te houden, wanneer deze aan het grazen was. Daarnaast werd de hond ook gebruikt als waakhond.

Finse Lappenhond

Specificaties Finse Lappenhond

5/5
4/5
3/5

Kenmerken Finse Lappenhond

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
4/5
Energielevel
3/5

De Finse Lappenhond is misschien wel een van de stoerste honden ter wereld. Het dier leefde oorspronkelijk in het extreme lapland en wist daar goed te overleven. Tegelijkertijd heeft deze grote hond een vriendelijk karakter. Het is opvallend hier invoelend het dier is. Daarbij moet wel een kanttekening geplaatst worden. Naar bekenden toe is de Finse Lappenhond heel vriendelijk. Tegenover onbekenden kan hij een stuk afstandelijker zijn.

Finse Spits

Specificaties Finse Spits

5/5
5/5
5/5

Kenmerken Finse Spits

Familiehond
5/5
Goed met kinderen
5/5
Energielevel
5/5

Een hond met een prachtige kop, en een kenmerkende staart. Dat is de Finse Spits. De hond is niet alleen mooi om te zien, het is ook nog eens een gezellige gezinshond met een goed karakter. De hond is niet voor niets het nationale hondenras van Finland. Er is nog een ander voordeel aan de Finse Spits. Het dier heeft een relatief lange levensverwachting!

Australische Kelpie

Specificaties Australische Kelpie

3/5
3/5
5/5

Kenmerken Australische Kelpie

Familiehond
3/5
Goed met kinderen
3/5
Energielevel
5/5

De Australische Kelpie is een hondenras dat niet alleen dienstdoet als gezelligheidsdier. De hond is nog steeds in ‘actieve dienst’. In Australië wordt het dier nog veelvuldig gebruikt om kuddes schapen te hoeden. Uiteraard zijn er ook mensen die de hond voor de gezelligheid houden. Bezitters van deze hond moeten zelf wel enigszins actief zijn. De Kelpie is namelijk ontzettend actief en bezit over, naar het schijnt, eindeloze energie.

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
nl_NLNederlands