Hoe leer je jouw papegaai zingen?

Het is een feit dat papegaaien menselijke spraak kunnen nabootsen, maar wat veel vogeleigenaren niet beseffen, is dat dezelfde methoden om vogels te leren praten, kunnen worden gebruikt om ze te leren zingen. Vogels proberen van nature de tonen en tonen van de geluiden die ze leren te dupliceren.

Het zal wat oefening en geduld vergen, maar als je papegaai kan praten, zou je hem moeten kunnen leren zingen.

Begin met spraak

Je gevederde vriend vogeltrucs aanleren kan leuk zijn, maar het is belangrijk dat je niet te veel van je papegaai verwacht. Sommige individuele vogels bijvoorbeeld, zelfs degenen waarvan de soort bekend staat om te praten, zullen eenvoudigweg niets nabootsen.

Voordat u uw vogel een lied gaat aanleren, moet u bepalen of uw vogel het vermogen (en de wil) heeft om te praten. Als je vogel al een paar woorden zegt, dan ben je klaar om te gaan – zo niet, dan zou je moeten beginnen met spraak bij je vogel te bemoedigen, en dan verder gaan om het muzikale aspect op een later tijdstip op te nemen.

Kies een geschikt trainingsgebied

De locatie waar u uw vogel traint, kan het succes of falen van uw trainingssessies beïnvloeden. Het kiezen van een geschikt trainingsgebied is niet zo eenvoudig als het klinkt, en het kan nogal een uitdaging zijn om het precies goed te krijgen. Houd er rekening mee dat uw vogel het prettigst zal zijn in een gebied dat niet té vreemd maar ook niet té vertrouwd is.

Kies een kamer of een deel van het huis uit de buurt van de kooi van de vogel en gebieden waar hij normaal gesproken de meeste tijd doorbrengt, maar die ook vrij is van veel voetverkeer. Zorg ervoor dat de ruimte vrij is van rommel en afleiding, en dat de kamer veilige deuren en ramen heeft om het risico van wegvliegen te voorkomen. En vermijd elke kamer met spiegels, zoals de meeste papegaaienbezitters weten, kunnen deze vogels hun reflecties niet weerstaan.

Kies een liedje dat je vogel leuk vindt

Vogels die graag geluiden nabootsen, voelen zich vaak meer aangetrokken tot bepaalde geluiden dan andere. Als je erop uit bent om je vogel een lied te leren zingen, is het een goed idee om aandacht te besteden aan de soorten geluiden die je vogel leuk lijkt te vinden. Probeer de radio aan te zetten om te zien hoe uw vogel reageert op verschillende soorten muziek. Is het meer geïnteresseerd in nummers met veel bassen of hogere tonen? Reageert het meer op mannenstemmen of vrouwenstemmen?

U kunt zelfs bepaalde artiesten of genres ontdekken waar uw vogel meer van lijkt te genieten dan andere. Het kiezen van een leuk, vrolijk liedje om je vogel te leren, is normaal gesproken de beste manier om je gevederde vriend snel en nauwkeurig te laten zingen.

Begin langzaam

Je vogel leren zingen is niet zo heel anders dan je vogel leren praten. Het is belangrijk om uw huisdier niet op te jagen. Begin langzaam, herhaal slechts de eerste paar woorden van een deuntje en neem er dan meer over naarmate je vogel leert. Probeer de trainingssessies elke dag op hetzelfde tijdstip te houden.

Het kan ook helpen om audiobewerkingssoftware te gebruiken om een ​​lus te maken van de eerste regel of twee van een liedje dat je keer op keer voor je vogel kunt spelen.

Op deze manier zal uw huisdier de manier gaan herkennen waarop de geluiden en tonen bij elkaar passen en zal het precies kunnen verwerken welke soorten vocalisaties nodig zijn om de geluiden te reproduceren die het hoort.

Zing voor je vogel

Omdat papegaaien graag nabootsen, toon je best zelf het gedrag dat je wilt dat je vogel kopieert. Als je eenmaal weet wat voor soort muziek hij leuk vindt, begin dan het lied te zingen dat je hem wilt laten leren. Idealiter kom je dicht bij zijn kooi, zodat hij je kan zien en horen. Als je vogel je begint na te bootsen en het lied correct zingt, bied dan een traktatie aan voor een positieve bekrachtiging.

Aanbevolen traktatie

Heb geduld en oefen vaak

Zoals met alle dingen, baart oefening perfectie. Vogels leren het beste door herhaling. Verwacht niet dat je je vogel van de ene op de andere dag kunt trainen – dat zal alleen maar tot frustratie leiden voor zowel jou als je gevederde vriend. Reserveer in plaats daarvan elke dag 10 tot 15 minuten om met je vogel te werken. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Het zal een routine vaststellen waar uw vogel naar uitkijkt om aan deel te nemen.
  • Het zal waarschijnlijk ook snellere resultaten opleveren voor u en uw huisdier, aangezien het opstellen van een trainingsschema consistente oefenpatronen tot stand brengt.

Problemen die kunnen optreden

Ga niet te snel tijdens deze training, want de vogel kan in de war en gefrustreerd raken. En nooit tegen je vogel schreeuwen of hem slaan.

Mannetjesvogels hebben de neiging om gemakkelijker te leren spreken en zingen dan vrouwtjesvogels. Als je een vrouwtjesvogel hebt, kan ze nog steeds leren zingen, maar houd er rekening mee dat het langer kan duren.

En jongere mannetjesvogels zijn gemakkelijker te trainen dan oudere; niet alleen zijn ze alerter, de fysiologie van vogels verandert naarmate ze ouder worden. Zingen, fluiten en praten zijn allemaal gedragingen die vogels gebruiken tijdens het paren, en net als bij mensen daalt hun testosteron naarmate ze ouder worden, dus ze stemmen op hun beurt minder.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp