Hoe zoek je naar vlooien op katten
Hoe zoek je naar vlooien op katten

Hoe zoek je naar vlooien op katten?

Lees ook:

De dikke vacht van een kat, gecombineerd met de snelheid waarmee vlooien bewegen, kan het moeilijk maken om ze op de vacht van een kat te zien. Wees voorbereid om snel te kijken. Vlooien zijn kleine insecten (1.5 – 4 mm) die in kleur kunnen variëren van zwart tot lichtbruin. Naarmate ze meer bloed opnemen, worden ze lichter van kleur.

Als je vlooien op je kat zoekt, kijk dan zorgvuldig tussen de haren in de vacht van je kat op plekken waar vlooien zich graag verstoppen: warme, vochtige plekken zoals de buik, lies en oksels van je kat. Het gebruik van een vlooienkam kan handig zijn bij het zoeken naar en / of verwijderen van vlooien uit het lichaam van uw kat.

Zoals hierboven vermeld, is het mogelijk dat u geen levende vlooien op uw kat ziet vanwege hun snelheid. Tot 95% van de vlooien leeft ook niet op de kat en kan in de omgeving zijn, waardoor ze nog moeilijker te vinden zijn.

Hierdoor is de kans groter dat u tekenen van vlooien ziet, zoals gedroogd bloed, vlooienuitwerpselen of een geïrriteerde huid. Een goede truc is om een ​​papieren handdoek onder je kat te leggen bij het zoeken naar vlooien om te controleren op uitwerpselen. Als er tijdens uw onderzoek deeltjes op de papieren handdoek vallen, maak ze dan nat met water en kijk of ze roodbruin worden. Als ze dat doen, kijk je naar het verteerde bloed in vlooienuitwerpselen.

Zelfs als u geen levende vlooien vindt, maar wel de bovenstaande waarschuwingssignalen ziet, ga er dan vanuit dat uw kat een besmetting heeft en handel snel, hetzij door een behandelingsregime te beginnen of door uw kat naar de dierenarts te brengen.

Hier is een geweldige video die laat zien hoe en waar u uw kat op vlooien kunt controleren:

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_NLNederlands