Hoeveel kosten Axolotls? Alles over de huisvesting, voeding en accessoires.

Axolotls zijn geweldige wezens en het is zo’n plezier om er een te bezitten. Maar voordat iemand er een koopt, moeten ze van tevoren weten hoeveel ze vooraf en op lange termijn kosten en wat de extra bedragen van de accessoires zullen zijn. Met dit in gedachten heb ik wat meer onderzoek gedaan naar Axolotls en heb ik alles ontdekt wat je moet weten om er een te kopen.

Hoeveel kost het om een ​​Axolotl te bezitten? Axolotls zijn goedkope huisdieren. Het kopen van een Axolotl-baby kost ongeveer €20 en een volwassene kost €25. De echte kosten zijn de tank en accessoires die nodig zijn om uw axolotl te huisvesten, die kunnen variëren van €65 – €285.

Zo kan je kiezen voor een beginnersaquarium

Of voor een aquarium van hogere kwaliteit

Dus als je geïnteresseerd bent in het bezitten van een Mexicaanse wandelvis, lees dan dit bericht, want het bevat alle informatie die toekomstige eigenaren nodig kunnen hebben over het bezitten van een Axolotl en hoeveel dat kost.

Leuk weetje: hoewel Axolotls tamelijk goedkope huisdieren zijn en ze vrij snel in gevangenschap worden gekweekt, worden Axolotls in feite ernstig bedreigd vanwege de vervuiling van hun natuurlijke habitat en de introductie van vreemde soorten in hun natuurlijke omgeving.

Voordat u een huisdier, amfibie of dier koopt, is het belangrijk om te weten hoeveel werk en moeite het kost om een ​​van deze dieren te verzorgen en te verzorgen.

Het is ook belangrijk om te weten waarom dingen kosten wat ze kosten. Dit is handig als we het hebben over Axolotls en de kosten van levensonderhoud van zo’n unieke en trotse amfibie.

Als je een Axolotl bij een fokker of in een dierenwinkel koopt, kost het normaal gesproken ongeveer 20 euro als juveniel, maar ze stijgen in prijs tot ongeveer 35 euro als ze eenmaal volwassen zijn geworden.

De prijs voor een echte Axolotl is vrij laag, maar de prijs om deze unieke amfibie te huisvesten kan een beetje duur worden, afhankelijk van wat je zoekt op het gebied van huisvesting.

Een eenvoudige startkit met een filterpomp, grind (bodemsubstraat) en een pH-kit kost normaal gesproken ongeveer 85 euro. Wat u echter moet onthouden, is dat hoe beter het filter is, hoe minder vaak u het aquarium hoeft schoon te maken.

Daarom wordt het normaal gesproken aanbevolen om een ​​filter en pomp van hogere kwaliteit te krijgen. Ze kosten normaal zo’n 165 euro, maar het is het echt waard.

Elke keer dat u het aquarium van uw Axolotl schoonmaakt, moet het nieuwe water worden voorbereid en getest voordat het aan het water van uw Axolotl wordt toegevoegd, anders kan het een negatieve invloed hebben op het milieu en kan uw Axolotl ziek worden en mogelijk overlijden.

Het hebben van een sterk filter bespaart u dus niet alleen werk, maar het is zelfs beter voor de gezondheid van uw Axolotl op de lange termijn. Dat is de reden waarom de meeste fokkers en eigenaren van dierenwinkels je zullen pushen om een ​​mooiere pomp te kopen.

Wees voorzichtig als het om grind en accessoires gaat. Axolotls kunnen alleen specifieke soorten grind en planten in hun habitat hebben, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je veel geld uitgeeft aan accessoires en stenen die niet eens in je kooi werken.

De andere grote uitgave die u moet toevoegen aan de categorie voor de eerste keer kopen, is een tank. Als je maar één Axolotl hebt, hoeft je tank maar ongeveer 65-85 liter te zijn.

Als u twee Axolotls huisvest, is het aan te raden om de tankgrootte te verdubbelen en te zorgen voor aparte behuizingen, zodat de twee Axolotls van elkaar kunnen ontsnappen en elk een plek hebben om de zijne te noemen. Hoewel je twee Axolotls in een tank van 100 liter kunt hebben.

Een nieuwe tank kost tussen de 70 en 150 euro, afhankelijk van het type tank dat je wilt kopen en wat erbij hoort. De meeste tanks zijn rond de 90 euro.

Hoewel de meeste mensen kijken naar het basisbedrag dat nodig is om een ​​Axolotl te kopen en dat als de prijs voor het huisdier beschouwen, zijn er nog veel meer geldfactoren die een rol spelen bij het kopen van een Axolotl en een ander huisdier.

Dus hoewel een Axolotl €20 kan kosten, moet u ook rekening houden met de prijs van het aquarium, de benodigde accessoires, de onderhoudskosten, de kosten van voedsel en of deze extra kosten de moeite waard zijn om het huisdier te bezitten.

Leuk weetje: hoewel de Axolotl nogal gevoelig is, hebben ze de verbazingwekkende kracht van regeneratie als ze gewond raken. Ze kunnen elk ledemaat meerdere keren regenereren, evenals hun kieuwen, essentiële organen en hersenen.

Welke accessoires zijn nodig bij het bezitten van een Axolotl en tegen welke kosten?

Laten we het hebben over accessoires. Zoals elke vrouw zal toegeven, kunnen accessoires een outfit maken of breken, en hetzelfde geldt voor Axolotls en hun tanks. Als het helemaal niet nodig lijkt, is het waarschijnlijk zo en heb je het niet nodig.

Axolotls zijn interessante wezens en ze hebben zeer specifieke behoeften en ook zeer specifieke dingen die niet in hun huizen kunnen worden gebruikt. Vanwege hun nieuwsgierige aard en hun gevoelige huid, hebben deze kleine jongens de perfecte omgeving nodig om in te leven.

Dus het eerste dat je nodig hebt, is een tank, en het hoeft echt niets speciaals te zijn. Je kunt op Amazon of bol.com een aantal hele mooie tanks van hoge kwaliteit krijgen voor geweldige prijzen die voor altijd meegaan.

Aanbevolen goedkope (kleine) aquaria:

Als je eenmaal een tank hebt geplaatst, is het volgende dat je nodig hebt grind of zand. Hoewel zand de voorkeur heeft boven grind. Als je ervoor kiest om grind te gebruiken in de tank van een Axolotl, is dit een van die dingen die superspecifiek is.

Leuk weetje: in het wild zijn de Axolotls maar op één plek te vinden. Ze leven in het Xochimilco-meer en de omliggende kanalen. Dus hun thuisomgeving is heel specifiek en ze zijn gefokt om in die omstandigheden te leven.

Het grind moet ruw en groot genoeg zijn om niet gemakkelijk door een Axolotl te worden ingeslikt. Omdat Axolotls nieuwsgierig zijn en ze niet gewend zijn aan kleine steentjes in hun natuurlijke omgeving, zullen ze alles eten wat glad en klein genoeg is.

Maar laat u niet misleiden door de gladde factor, zelfs als u uw tank vult met ruwe steentjes die aan de kleine kant zijn, zal uw Axolotl ze toch proberen op te eten.

Als een Axolotl de kiezelstenen en het grind opeet die voor hem als onderdeel van zijn aquarium zijn bestemd, veroorzaakt dit ernstige buikproblemen en gezondheidsproblemen die alleen met een dierenarts kunnen worden opgelost. Daarom is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u het juiste soort grind krijgt.

Zoiets als schildpadgrind zou goed werken en ervoor zorgen dat uw Axolotl niet in de problemen komt als het gaat om onnodig eten. Je kunt ook rivierrotsen gebruiken om het een mooie uitstraling te geven, maar zorg ervoor dat ze ruw genoeg en groot genoeg zijn zodat ze ook veilig zijn.

Bij twijfel iets groters kopen. Het is veel beter om veilig te zijn dan sorry. Niemand wil zijn huisdier naar de dierenarts brengen, dus kies een steen die groot genoeg is. Soms kan het plaatsen van grotere stenen op grind dat op de rand lijkt, hen ervan weerhouden ze op te eten, maar niet altijd.

Aanbevolen zand en grind:

Gelaagd op je kiezelstenen zoals eerder vermeld of op zand of de kale glazen bodem van de tank kunnen enkele grotere stenen zijn om een ​​variatie aan je Axolotl toe te voegen. Ze zijn niet vereist, maar het kan leuk zijn en kan, zoals gezegd, soms afschrikken om de kleinere steentjes te eten.

Als u merkt dat iets dat u in uw aquarium heeft opgesteld, snijwonden of schade aan uw Axolotl veroorzaakt, kunt u overwegen om het te vervangen. Soms kan het gewoon een ongeluk zijn, dus wacht twee of drie incidenten voordat u het materiaal vervangt.

Zand is de geprefereerde methode voor Axolotls omdat ze het niet proberen op te nemen en als ze het doen, zou het hen geen pijn doen. Echt elk type zand zal het doen, zolang het maar fijn zand is. Opent in een nieuw tabblad. en is bedoeld voor aquariumgebruik.

Je kunt nog steeds grotere stenen op het zand plaatsen als je wat texturen voor je Axolotl wilt toevoegen, maar dat is niet nodig. Als je ervoor kiest om grotere stenen te gebruiken, zorg er dan voor dat ze geen inslikbare maat zijn.

Het volgende accessoire dat nodig is in het aquarium van een Axolotl, is een plek om zich te verstoppen of rond te hangen. Een kleine bloempot van klei die op zijn kant is gedraaid, werkt geweldig, of als je iets liefhebber wilt, kun je een aquariumkasteel kopen.

Behalve dat zijn planten eigenlijk het enige andere dat in het aquarium van een Axolotl kan worden geplaatst. Als je naar planten kijkt, wil je er zeker van zijn dat je de juiste soort koopt, zodat ze je Axolotl niet beschadigen.

Zorg ervoor dat ze niet scherp zijn aan de randen en dat ze niet gemakkelijk uit elkaar kunnen worden getrokken en verteerd. Als uw planten bij die rekening passen, zijn ze prima te gebruiken in uw aquarium.

Axolotls houden van planten en verstoppen zich er graag tussen. Zijdeplanten of echte planten zijn de beste opties. Wegblijven van scherpere plastic planten is een verstandig idee.

Kosten voor het opzetten van een aquarium en de accessoires voor een Axolotl

Het opzetten van uw aquarium voor uw Axolotl klinkt een beetje ingewikkeld, maar het is niet zo erg en het is redelijk gemakkelijk te onderhouden nadat het correct is opgesteld.

Het eerste dat u hoeft te doen, is water toevoegen. Je kunt zoveel water toevoegen als je wilt, of dat nu een paar centimeter hoog of helemaal vol is. Tanks zijn echter meestal gemakkelijker te onderhouden als ze bijna vol zijn.

Echt de enige vereiste voor waterdiepte is dat het uw Axolotl volledig bedekt en dan nog een paar centimeter meer bewegingsruimte geeft. De meeste tanks die u ziet, zullen ongeveer ¾ van de weg vol of bijna helemaal vol zijn, omdat het veel gemakkelijker te onderhouden is.

Leuk weetje: in het wild zijn Axolotls zelden wit, maar ze hebben selectief gefokt in gevangenschap om steeds meer witte Axolotls te produceren.

U kunt kraanwater gebruiken voor uw aquarium, maar het moet worden behandeld met aquariumwaterconditioner om alle chemicaliën te verwijderen die schadelijk zijn voor uw Axolotl.

Veel eigenaren van Axolotl-huisdieren gebruiken graag brak water dat deels zoet en deels zout water is. Deze oplossing kan bij elke dierenwinkel worden gekocht en is online te vinden.

Het verdient de voorkeur om uw tank een paar weken voordat u uw Axolotl koopt, op te zetten, zodat de tank een paar weken de tijd heeft om door zijn cyclus te filteren voordat uw nieuwe Axolotl aan de omgeving wordt toegevoegd.

Het is belangrijk om de pH-waarden te controleren voordat u uw Axolotl in de nieuwe omgeving introduceert en ook regelmatig wanneer u het water van uw Axolotl reinigt of ververst.

De pH-waarde om naar te streven is 7,4 tot 7,6 pH. Als het in het bereik van 6,5 tot 8 ligt, is het waarschijnlijk prima, maar de pH-waarden regelen de toxiciteit van ammoniak, dus het is belangrijk om te streven naar die sweet spot van 7,4 tot 7,6.

De watertemperatuur is ook belangrijk. als uw water warmer wordt dan 24 graden, kan dit levensbedreigend zijn voor uw Axolotl.

De beste watertemperatuur is in de regio van 18 graden. Als u in een warme omgeving woont en het moeilijk vindt om uw water koel te houden, kunt u een waterkoeler kopen om de temperatuur in uw aquarium op peil te houden.

Als je eenmaal het water allemaal hebt gesitueerd, is het volgende waar je je zorgen over moet maken het waterfilter. U wilt een waterfilter dat krachtig is, maar ook een filter met een langzame filterstroomfunctie.

Als de stroming uit het waterfilter te snel is, kan dit schade toebrengen aan de kieuwen van een Axolotl en ernstige stress veroorzaken die tot de dood kan leiden. Hun natuurlijke habitat heeft zeer langzaam stromend water, dus dat moeten we kopiëren in de aquaria die we voor hen voorzien.

U wilt ook een langzaam bewegend filter, zodat de kieuwen van uw Axolotl niet in het filter blijven steken. Axolotls hebben kieuwen die als gekrulde kronen uit hun hoofd steken en ze zijn erg gevoelig.

Leuk weetje: Axolotls zijn vernoemd naar een mythe die zegt dat ze afkomstig zijn van een god met een hondenkop die weigerde zichzelf op te offeren en vervolgens werd vervloekt om te leven als een Axolotl, wat letterlijk waterhond betekent.

Het laatste waar u zich zorgen over hoeft te maken, is verlichting. Axolotls houden van donkere verlichting omdat ze in het wild voornamelijk op de bodem van het meer leven en daardoor weinig worden blootgesteld aan licht.

Axolotls kunnen wennen aan blootstelling aan licht, maar het mag nooit direct licht zijn, of het nu zonlicht of kunstlicht is, omdat het stress kan veroorzaken waardoor ze normaal gesproken stoppen met eten.

Het is het beste om ze in een donkere kamer te plaatsen, ver weg van ramen en lichten zoals lampen. Dat gezegd hebbende, je Axolotl hoeft niet in volledige duisternis te zijn, ze passen zich zeker aan licht aan, maar niet in de buurt van licht.

Dus steek hun tank in principe niet in een raam direct onder een bureaulamp, of welke lamp dan ook. Als u bij die dingen wegblijft, is uw Axolotl zeker gezond en sterk.

De persoonlijke kosten om het aquarium en de accessoires van uw Axolotl schoon te maken

Het schoonmaken van uw aquarium kan een ontmoedigende taak lijken, maar maakt u zich geen zorgen, het is beslist gemakkelijker dan het lijkt. Zeker als je het een of twee keer hebt gedaan en je een goed ritme hebt gekregen.

Het eerste dat u moet weten wanneer u voor een Axolotl en zijn omgeving zorgt, is dat u nooit het water in één keer volledig moet vervangen… NOOIT.

Telkens wanneer u water reinigt en vervangt, zorg er dan voor dat u 20 procent van het water per reiniging vervangt.

Om het schoonmaken van uw aquarium gemakkelijker en sneller te maken, kunt u een sifon gebruiken om de bodem van de tank te stofzuigen, want dat helpt echt. Dit reinigings- en waterverversingsproces moet wekelijks worden gedaan als u een goede filter heeft en dagelijks als u geen of minder krachtige filter gebruikt.

Denk eraan om het nieuwe water te behandelen met een waterbehandelingsmiddel voordat u het in de tank plaatst om eventuele schadelijke stoffen te verwijderen. P.S. Controleer de pH-waarden van het aquarium altijd een paar minuten nadat u het nieuwe en geconditioneerde water hebt toegevoegd.

Wanneer u reinigt met een sifon of een grindzuiger, is de beste manier om uw aquarium schoon te maken om te beginnen door uw sifon voorzichtig over het grind / zandbed te laten lopen en alle bovenste laag vuil en visuitwerpselen lichtjes op te halen achterover en druk in het grind / vuil zodat de vloer goed wordt schoongemaakt.

Wanneer u het filter en de stenen en andere materialen die in uw aquarium geplaatst kunnen worden schoonmaakt, is het erg belangrijk dat u ze schoonmaakt met tankwater, zodat ze niet in aanraking komen met chemicaliën van buitenaf die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de tankcycli die aangemaakt en uw Axolotl.

Wees vooral voorzichtig bij het uitspoelen en reinigen van uw filter. Er zijn veel goede bacteriën die zich in uw filter ophopen en die helpen om uw Axolotl in leven te houden. Reinig uw filter daarom nooit met kraanwater. Gebruik alleen tankwater.

Hoeveel kost het om een ​​Axolotl te voeren?

In het wild eten Axolotls een dieet dat bestaat uit enkele kleine vissen maar voornamelijk wordt aangevuld met wormen, weekdieren, insectenlarven en kreeftachtigen. Deze behulpzame kleine beestjes houden de Axolotl in leven.

In gevangenschap moet het dieet van een Axolotl een beetje anders zijn dan in het wild. Toch is het onze taak om ze voedsel te geven dat lijkt op hun natuurlijke prooi. Op die manier weten we dat ze de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben, en dat ze die lekker vinden.

In gevangenschap is het gebruikelijk om Axolotl-regenwormen te voeren omdat ze de gezondste keuze voor hen zijn, maar het eten van muggenwormen of zwarte wormen kan ook een goede voedingskeuze zijn voor uw Axolotl.

Er zijn ook bepaalde lekkernijen die u Axolotls af en toe kunt geven en die uw voedselkosten kunnen opdrijven.

  • bevroren garnalen (die al gekookt zijn)
  • Garnalen
  • Meelwormen

Als je echt alles uit de kast wilt halen, kun je ze wat luxueus eten geven

  • Magere kip
  • Mager rundvlees
  • Verse tonijn

Het is fijn om te weten dat Axolotls, net als andere salamanders, geen extra supplicatie van vitamines of mineralen nodig hebben. Het basisdieet dat u ze geeft, bevat dus alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om gelukkig en gezond te zijn. Dit is prettig omdat je dan niet extra hoeft uit te geven aan supplementen.

Als u zich afvraagt ​​hoe vaak u uw Axolotl moet voeren, is het basisantwoord om ze te laten beslissen. De meeste volwassen Axolotls eten elke twee tot drie dagen ongeveer twee regenwormen, maar als ze geen honger hebben, kunnen ze ervoor kiezen een maaltijd over te slaan.

Jonge en groeiende Axolotls verschillen nogal van het feit dat ze dagelijks eten omdat ze de energie nodig hebben om hun snelle groei te behouden. Zodra uw Axolotl volwassen is, zal het een stuk gemakkelijker zijn om een ​​voedingspatroon te bedenken dat is afgestemd op uw specifieke Axolotl.

Aanbevolen voer voor axolotls:

Dierenartsen kosten ook geld

Sommige huisdieren hebben veel zorg en aandacht nodig als het gaat om voeding, verzorging, liefde en aandacht. Gelukkig heb je met Axolotls vrij weinig onderhoud. Als je hun aquarium schoon houdt en ze voedt, zijn ze behoorlijk gelukkig en comfortabel.

De enige specifieke behoefte of eis die Axolotls kan hebben, is hun dierenarts. Omdat Axolotls een exotisch huisdier zijn, heeft u een dierenarts nodig die niet alleen bereid is eraan te werken, maar ook weet hoe hij eraan moet werken.

En dat betekent normaal gesproken een duurdere dierenartsrekening. Hoewel die prijs tussen dierenartsen erg zal zijn, moet u voordat u een Axolotl koopt, contact opnemen met dierenartsen en leren hoeveel ze in rekening zullen brengen voor het zien van zo’n exotisch huisdier.

Vind een dierenarts voor exotische dieren online:

Niemand wil dat uw Axolotl gewond raakt of niet de juiste zorg krijgt, dus het vinden van een goede dierenarts voor hen zou een van de eerste verantwoordelijkheden van de eigenaren van gezelschapsdieren moeten zijn als ze een Axolotl bezitten (en eigenlijk elk huisdier).

Leuk weetje: Wist je dat Axolotls tot op de dag van vandaag nog steeds in onderzoeksfaciliteiten worden gebruikt omdat ze worden beschouwd als “een modelorganisme”. Ook worden er meer Axolotls in gevangenschap gefokt dan in het wild.

Behalve dierenartsen is Axolotl echter onderhoudsarm en erg kil. Ze zijn blij dat ze alleen zijn en hun beste leven leiden. Als u ervoor kiest om twee Axolotls in één aquarium te hebben, wilt u ze misschien vaker controleren.

Je moet gewoon om de paar dagen controleren of ze geen ruzie hebben gehad en dat ze allebei tevreden en gelukkig lijken.

Dit zou het geval moeten zijn zolang ze twee afzonderlijke schuilplaatsen bieden, zodat ze hun eigen plaatsen kunnen claimen en zich voor elkaar kunnen verbergen als ze niet sociaal willen zijn.

Zijn de kosten van het bezitten van een Axolotls de moeite waard om er een als huisdier te hebben?

Nu we alle kosten en nuances van het verzorgen van onze Axolotls hebben doorgenomen, is het belangrijk om te weten hoe het is om met een Axolotl als huisdier te leven. Er zijn dingen die u moet weten over hun levensstijl en hoe deze uw levensstijl kunnen beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om te weten hoe ze verschillen van andere amfibieën en vissen waarmee u mogelijk ervaring heeft. Omdat Axolotls geen vissen zijn en toch niet helemaal amfibieën zijn, hebben ze een eigen klasse aangenomen.

Lees ook:

Hoe verschillen Axolotls van vissen?

AxolotlVissen
GelijkaardigLeven lang in aquarium
Kunnen niet uit het water overleven
Tank moet wekelijks gereinigd worden
Hebben geen substraat nodig
Hebben kieuwen
Leven lang in aquarium
Kunnen niet uit het water overleven
Tank moet wekelijks gereinigd worden
Hebben geen substraat nodig
Hebben kieuwen
VerschillendKunnen buiten het water ademen
Hun kieuwen steken uit hun hoofd
Kunnen niet samenleven met andere vissoorten
Eten liefst levend voedsel
Kunnen niet in direct zonlicht leven
Kunnen geen fijn grind als bodembedekking hebben
Worden best niet vastgenomen door mensen
Vissen kunnen niet buiten water ademen
Kiewen zitten in de huid aan de neck
Hebben schubben
Kunnen samenleven met verschillende soorten
Kunnen in zonlicht leven
Eten bij voorkeur bewerkt voedsel

Hoe verschillende Axolotls van amfibieën?

AxolotlAmfibie
GelijkaardigGeboren in het water
Eieren zijn afhankelijk van water
Hebben zachte, vochtige huid
Leven als babies in het water
Absorberen water door hun huid
Koudbloedig
Teveel zonlicht kan hun cellen beschadigen
Geboren in het water
Eieren zijn afhankelijk van water
Hebben zachte, vochtige huid
Leven als babies in het water
Absorberen water door hun huid
Koudbloedig
Teveel zonlicht kan hun cellen beschadigen
VerschillendGaan nooit door metamorphose
Leven hun hele leven in het water
Kunnen ledematen en vitale lichaamsdelen opnieuw aangroeien (veel efficiënter dan salamanders)
Gaan door een metamorphose
Leven aan het land na die metamorphose
Kunnen geen ledematen hergroeien (behalve salamanders – in beperktere mate)

Er zijn maar weinig momenten waarop u uw Axolotl zou moeten hanteren. Het zijn geen normale salamanders die van persoon op persoon kunnen worden vastgehouden en doorgegeven. Het vasthouden van een Axolotl bezorgt hen veel stress.

Daardoor zijn er veel mensen die niet weten of ze het geld waard zijn dat nodig is om ze te huisvesten en te voeden. Het kopen van een huisdier dat je niet kunt vastnemen voor € 20 + €200 aan leefgebied en onderhoud, is niet altijd de prijs waard voor mensen.

Aan de andere kant, als je het niet erg vindt om een ​​paar honderd euro uit te geven aan een echt cool en uniek huisdier, dan is een Axolotl misschien wel het perfecte huisdier voor jou.

PS. In het geval dat u uw Axolotl moet vasthouden, of het nu is om zijn maag te controleren als u denkt dat hij iets heeft gegeten dat hij niet zou moeten hebben, of als u hem tijdens het schoonmaken naar een andere tank moet verplaatsen omdat hij gestrest begint te worden, moet je ooit zo zachtaardig en heel erg voorzichtig zijn.

Leuk weetje: Axolotls hebben vrijwel geen echte botten in hun lichaam. Hun skelet bestaat voornamelijk uit kraakbeen. Ze hebben een zeer zacht lichaam en een doorlatende huid, en daarom mogen ze zelden door mensen worden gehanteerd.

Axolotls hebben veel steun nodig wanneer ze worden gehanteerd, dus hun hele lichaam moet zorgvuldig met beide handen worden ondersteund. Houd ze stevig vast, maar knijp er niet in. Schrik ook niet als ze beginnen te krabben of bijten, ze houden er niet van om vastgehouden te worden.

Gerelateerde Vragen:

Zijn Axolotls goede huisdieren? Het bezitten van een Axolotl is niet gebruikelijk, maar het is opwindend vanwege zijn exotische karakter. Als je een huisdier wilt dat met je speelt, dan is het hebben van een Axolotl misschien niet de juiste keuze voor jou, maar als je een geweldig huisdier wilt om voor te zorgen en naar te kijken, is deze salamander misschien wel het huisdier voor jou.

Zijn Axolotls aseksueel? Axolotls kunnen zowel mannelijk als vrouwelijk worden geboren. Ze planten zich voort door een spelletje met elkaar te spelen, en dan zal het mannetje het vrouwtje rondleiden terwijl ze sperma op het pad deponeert, zodat het vrouwtje het kan oppakken met haar cloaca.

Maken Axolotls geluid? Axolotls maken heel vaak kleine piepende geluiden of slurpende geluiden als ze buiten het water ademen. Niet alle Axolotls doen dit echter, dus als u denkt dat uw Axolotl gedempt is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze perfect gezond is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp