4 Redenen om hondenluiers te gebruiken

We weten allemaal wat luiers zijn. Of ze nu aan het begin van het leven of aan het einde worden gebruikt, luiers zijn een onmisbaar onderdeel van bepaalde tijden van het leven. Maar wist je dat er luiers zijn die speciaal voor honden zijn gemaakt?

Wat zijn hondenluiers?

Laten we beginnen met de basis. Hondenluiers zijn bijna precies zoals babyluiers, met een gat voor de staart van de hond. Net als babyluiers zijn er zowel stoffen als wegwerpluiers voor honden. Katoenen luiers kosten in eerste instantie meer, maar zijn herbruikbaar. Wegwerpluiers zijn gemakkelijk te gebruiken, maar komen op de vuilnisbelt terecht en de kosten lopen op in de loop van de tijd.

Enkele aanbevolen hondenluiers

Redenen om ze te gebruiken …

Urine-incontinentie

Net als bij mensen kunnen honden last hebben van incontinentie. Dit kan worden veroorzaakt door een urineweginfectie, een verzwakte sluitspier, diabetes of een blaasaandoening. Als uw hond incontinent is, neem dan contact op met uw dierenarts. Medicijnen of een operatie kunnen aangewezen zijn om de aandoening te behandelen. Luiers kunnen echter ook een deel van de oplossing zijn.

Voor oudere honden

Oudere honden kunnen moeite hebben om op tijd op te staan ​​om buiten te geraken. Ze kunnen het ook moeilijker hebben om hun natuurlijke noden onder controle te houden. In sommige gevallen kan cognitieve disfunctie ook een rol spelen bij ongevallen. Medicijnen kunnen helpen, maar de hondenluiers kunnen ook een permanente rol spelen.

Hondenluiers voor loopse teefjes

Loopse teefjes kunnen vlekken achterlaten in het huis. Hondenluiers kunnen uw huis schoner houden en ook het bijna constante likken voorkomen dat vaak te zien is bij een loopse hond.

Huistraining

Ongelukken in huis horen bij de cursus in huistraining. Als u zich hier grote zorgen over maakt, kunnen hondenluiers een tijdelijke oplossing zijn totdat uw puppy of geadopteerde volwassen hond zindelijk is. Als u er echter te veel op vertrouwt, zal uw hond misschien nooit leren waar en wanneer hij heen moet. Ga dus voorzichtig te werk.

Tips en trucs

Neem contact met uw dierenarts op voordat u hondenluiers gaat gebruiken. Er kunnen andere oplossingen zijn voor een uitdaging waarmee u wordt geconfronteerd. De onderliggende oorzaken van urine-incontinentie moeten worden gediagnosticeerd en behandeld voordat we onze toevlucht nemen tot hondenluiers.

  • Er zijn veel merken hondenluiers en variaties in pasvorm en absorptie. Volg de meetinstructies van het product zorgvuldig op en kies de juiste pasvorm voor uw hond.
  • Net als baby’s moeten hondenluiers vaak worden verschoond. Uw hond mag niet in een volle luier zitten om een ​​jeukende, ongemakkelijke luieruitslag te voorkomen.
  • Gebruik babydoekjes om uw hond schoon te maken wanneer u hem verschoont
  • Draag handschoenen bij het verwisselen van de luier van uw hond om te voorkomen dat u urine of uitwerpselen aanraakt
  • Als uw hond een gecoupeerde staart heeft, gebruik dan tape om het staartgat voor gebruik af te sluiten om lekken te voorkomen

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp
nl_NLNederlands