De Affenpinscher
De Affenpinscher

Affenpinscher

De Affenpinscher is een klassiek Duits ras. Het ras is een van de oudste rassen van Duitsland. Het ras heeft een leuke persoonlijkheid. Zo is de hond niet bijzonder groot. Toch hebben deze honden behoorlijk wat pit in zich. Ze zijn levendig, dapper en zijn soms een tikkie ondeugend. Wanneer je een Affenpinscher bezit moet je zelf wel veel energie hebben. Het dier is altijd in beweging en zal ook graag willen dat zijn baasje met hem speelt.

Het is niet precies duidelijk van welke honden de Affenpinscher precies afstamt. Wel is duidelijk dat het ras al vrij lang bestaat. Het dier komt bijvoorbeeld terug in verschillende oude kunstwerken. Zo is er bijvoorbeeld een houtsnede beschikbaar uit de 15e eeuw. De houtsnede lijkt verdacht veel op de hond die we nu als Affenpinscher kennen. De Affenpinscher werd in het verleden gehouden en gefokt door rattenvangers. De honden waren hier bijzonder geschikt voor.

Hoewel de Affenpinscher officieel niet in de groep van de Terriërs valt, heeft het dier er qua karakter er wel wat van weg. De Dieren zijn avontuurlijk, hebben veel energie en kunnen behoorlijk koppig zijn. Tegelijkertijd zijn ze ook ontzettend lief en zijn ze erg gehecht aan de mensen in hun directe omgeving. Ze hebben dan ook de liefde en aandacht van hun baasje of het gezin nodig. De hond heeft wat moeite om met jonge kinderen om te gaan. Zo houden ze erg van het afbakenen van hun territorium en vinden ze het helemaal niets wanneer iemand met ‘hun’ speelgoed gaat spelen. Ook houden ze er totaal niet van als ze zomaar geknuffeld of achterna gezeten worden.

Het trainen van de Affenpinscher is niet altijd makkelijk, het dier is namelijk vrij snel afgeleid. Daarom is het aan te raden om de hond een training te geven die niet te lang duurt en die een beetje afwisselend is.

Kenmerken Affenpinscher

Specificaties Affenpinscher

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands