Akbash

Akbash

De Akbash is een grote, sterke hond met een lieve uitstraling. Het ras is vrij zeldzaam. Toch heeft deze hond een lange geschiedenis. De hond is 3000 jaar geleden in Turkije ontstaan. Hij heeft vooral dienst gedaan als vee- en herdershond. De Akbash stamt waarschijnlijk af van de mastiff en de windhond.

Officieel moet de vacht van de hond wit zijn. Honden die als doel hadden om het vee te beschermen tegen roofdieren moesten een witte vacht hebben. Dat was om de dieren te onderscheiden van roofdieren.

De vacht van de Akbash komt in verschillende varianten voor. Meestal is de vacht kort tot middellang. Het komt echter ook voor dat de Akbash een lange vacht heeft. In dat geval moet je de hond wel vaak borstelen.

Hoewel de hond als gezinshond gehouden kan worden is het niet aan te raden om de hond om te gaan met jonge kinderen. Ook is hij, om een understatement te gebruiken, niet dol op vreemden en andere honden. Natuurlijk kan je de hond dit wel leren, maar dan moet je wel een baasje zijn dat sterk in zijn schoenen staat.

Tijdens de opvoeding van de Akbash zal je het dier heel goed leren om te luisteren. Daarnaast is het echt belangrijk om het dier goed te laten socialiseren. Breng hem dus zoveel mogelijk in contact met vreemden en andere dieren. Als je dit niet doet, krijg je de hond vrijwel niet meer tot een sociaal vaardig dier. Eigenlijk is deze hond niet geschikt voor mensen die geen ervaring hebben met het opvoeden van een hond!

Kenmerken Akbash

Specificaties Akbash

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden