Akita
Akita

Akita

De Akita is een hondenras van Japanse oorsprong. De naam “Akita” verwijst naar de provincie waar de hond oorspronkelijk vandaan komt. De hond heeft een schitterend karakteristiek uiterlijk én staat bekend om zijn extreme loyaliteit. Deze hond is de nationale hond van Japan en speelt een belangrijke rol in de Japanse cultuur. Zo komt de hond voor in de Japanse mythologie. Daarnaast worden beeldjes van de hond als cadeau gegeven. De beeldjes zijn een symbool van vriendschap en voorspoed. De hond wordt in Japan namelijk ook gezien als een brenger van geluk.

De Akita staat eigenlijk om twee zaken bekend. In de eerste plaats zijn onwaarschijnlijke schoonheid. In de tweede plaats, zijn extreme loyaliteit. De hond werd oorspronkelijk als jachthond gefokt, maar is inmiddels uitgegroeid tot een favoriete gezinshond. De hond is echter wel op zijn rust gesteld. Hij heeft helemaal niets met drukte. Je hoeft hem dus beslist niet mee te nemen naar een drukke plaats. Ook van een bijeenkomst waar veel mensen de hond willen bewonderen en aaien wordt hij niet echt vrolijk.

De geschiedenis van de hond gaat erg ver terug. Er zijn afbeeldingen van meer dan 5.000 jaar oud waar de hond al op wordt afgebeeld. De Akita wordt dan ook gezien als een van de oudste hondenrassen ter wereld en in ieder geval als een van de oudste hondenrassen in Azië. De hond werd aanvankelijk gebruikt voor de jacht. Later heeft hij ook moeten vechten. Hondengevechten werden in Japan gelukkig al relatief vroeg verboden. Nu wordt hij eigenlijk alleen nog gehouden als gezinshond.

De hond is best wel een serieus dier. Hij gaat zich echt niet lenen voor zinloze kunstjes. De hond voert eigenlijk alleen opdrachten uit die nuttig zijn. Tijdens de opvoeding is het belangrijk om het dier op een positieve manier te stimuleren. De Akita is intelligent. Het steeds herhalen van een opdracht zal hem snel vervelen. Het is dus belangrijk dat de hond zich ook tijdens de training kan vermaken.

Kenmerken Akita

Specificaties Akita

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands