Alaska Malamute
Alaska Malamute

Alaska Malamute

De Alaska Malamute is een trouwe, loyale en speelse hond. Wanneer je de hond ziet, zie je direct een stuk van zijn geschiedenis terug. Zijn dichte vacht verraad al waar hij vandaan komt: uit het koude Alaska. Zijn schrandere kop, met lieve ogen pakken je vrij snel in. Laat je echter niet misleiden door zijn charme. De Alaska Malamute heeft wel een leider nodig.

De Alaska Malamute heeft een zeer lange geschiedenis. Over het algemeen wordt aangenomen dat de hond direct afstamt van gedomesticeerde wolven. De hond zou 4.000 jaar geleden door jagers gehouden worden.

De naam verwijst naar een stam van de Inuit, die de hond met name gebruikten als sledehond. De hond heeft in het verleden altijd in roedels gewerkt. In de zomer knapte de hond echter ook andere klusjes op. Zo werd hij ook wel gebruikt als lastdier, spoorde hij ademhalingsgaten van zeehonden op en leidde hij beren af tijdens de jacht. De Alaska Malamute is niet de snelste hond die er is. De Siberische Husky is bijvoorbeeld een stuk sneller. De Alaska Malamute houdt een tocht echter veel langer vol.

De Alaska Malamute past goed in een gezin. Sterker nog: ze hebben graag gezinsleden om zich heen. De hond heeft niet echt een aangeboren aard om zijn baasje te behagen. Hij is lief en loyaal, maar tegelijkertijd ook eigenzinnig. De hond kan prima functioneren met andere honden en katten om zich heen, maar dan wel de honden en katten waar hij mee is opgegroeid. Vreemde dieren zou hij nog weleens als prooi kunnen beschouwen. Dat geldt echter niet voor zijn omgang met vreemden. Het dier is vrij nutteloos als waakhond, aangezien hij de meeste vreemden vriendelijk ontvangt.

Het bezitten van de Alaska Malamute is een feest. Het is echter niet zo dat het een makkelijke hond is om te bezitten. Dit hondenras heeft primitieve instincten, die zal jij als baas moeten controleren. Niet andersom. De hond heeft van oudsher in een roedel geleefd. Daar is het belangrijk om op je strepen te staan. Doe je dat niet, dan eindig je onderaan in de rangorde en dat is bijzonder slecht voor je overlevingskansen. Je zal de hond daarom altijd duidelijk moeten maken dat jij de leider van de roedel bent. Dat moet je overigens niet met de harde hand doen. Een leider ben je, dat zou je niet hoeven moeten te bewijzen.

Kenmerken Alaska Malamute

Specificaties Alaska Malamute

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands