amerikaanse bulldog
amerikaanse bulldog

Amerikaanse Buldog

Van nature is de Amerikaanse Buldog echt een werkpaard. Zo ziet hij er ook uit. Het gedrongen uiterlijk van de Amerikaanse Buldog kan bij sommigen wat angst oproepen. Daarmee doe je echter geen recht aan het vriendelijke karakter van de Amerikaanse Buldog.

De geschiedenis van deze hond gaat lang terug. De Amerikaanse buldog stamt af van buldoggen die oorspronkelijk in Engeland gehouden werden. De honden werden gebruikt om vee op te drijven en het erf te beschermen. Ook werden de dieren gebruikt bij een vrij morbide sport, waarbij de buldog het op moest nemen tegen een opgesloten stier. Deze sport werd op een gegeven moment verboden. Daarna werd de Engelse buldog geïntroduceerd. De Engelse buldog was wat minder atletisch dan de “originele” buldog. De oorspronkelijke buldog werd echter meegenomen naar de Verenigde Staten. Boeren die naar de Verenigde Staten vertrokken om daar een nieuw leven op te bouwen, gebruikten de hond als een allround werkhond.

Karakteristiek voor de Amerikaanse buldog is dat het een hond is met ontzettend veel energie. Houd daar rekening mee wanneer je overweegt om deze hond aan te schaffen. Hij zal veel beweging nodig hebben. Idealiter kan de Amerikaanse Buldog vrij rondlopen, zodat hij zichzelf kan vermaken. Daarnaast kan de Amerikaanse Buldog prima in een gezin leven. Het is echter niet per se een aanhankelijk type.

Wanneer je een Amerikaanse Buldog als pup aanschaft, dan is het van belang dat je het dier snel socialiseert. De hond zal regels en routine nodig hebben om zijn tomeloze energie in goede banen te leiden.

Kenmerken Amerikaanse Buldog

Specificaties Amerikaanse Buldog

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands