De Amerikaanse eskimohond
De Amerikaanse eskimohond

Amerikaanse Eskimohond

De Amerikaanse Eskimo is een leuke hond. Dit ras is niet alleen intelligent, maar ziet er ook ontzettend mooi uit. Deze hond is echter niet geschikt voor baasjes die veel van huis zijn. Het dier is echt een gezelligheidsdier en wil graag bij zijn baasjes zijn en er aandacht van krijgen.

Vaak vertelt de naam van een hondenras iets over zijn afkomst. In het geval van de Amerikaanse Eskimohond is dat echter niet het geval. De Eskimo’s hebben niets te maken gehad met het ontstaan van dit ras. De hond is een afstammeling van Duitse Spitzhonden. Europese boeren hebben de hond meegenomen naar de VS om daar een nieuw leven op te bouwen. De hond werd in de loop van de jaren doorgefokt tot de prachtige witte hond die we nu kennen als de Amerikaanse Eskimohond.

Dit hondenras is niet bepaald verlegen, maar tegelijkertijd nooit agressief. Hij maakt echter niet snel nieuwe vrienden. Eigenlijk heeft hij meer dan genoeg aan het gezin waarin deze hond opgroeit. De hond is vriendelijk voor kinderen en speelt graag met ze. Wel is het belangrijk dat deze hond deel uit kan maken van de familie. Wanneer de hond niet genoeg aandacht van het gezin krijgt, dan gaat hij vervelend gedrag vertonen.

De Amerikaanse Eskimohond is goed te trainen. Het dier is erg intelligent en leert graag nieuwe dingen. Het is niet voor niets dat ze vaak in een circus optraden. Om de hond echt tot zijn recht te laten komen is het aan te raden om hem op jonge leeftijd te socialiseren.

Kenmerken Amerikaanse Eskimohond

Specificaties Amerikaanse Eskimohond

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands