De amerikaansenaakthond
De amerikaansenaakthond

Amerikaanse Naakthond

De Amerikaanse Naakthond is typisch een hondenras waar je of van houdt, of een ras wat je helemaal niets vindt. Het ras bestaat nog niet zo lang. De Amerikaanse Naakthond is een afstammeling van de Rat Terriërs. Het ras is niet bewust ontstaan, maar was eigenlijk een toevalstreffer. Het dier is goed geschikt als gezinshond. Een belangrijk voordeel van de Amerikaanse Naakthond is dat hij geen haar verliest. Wanneer er iemand in het gezin een allergie heeft voor honden is het misschien mogelijk om wel een Amerikaanse Naakthond te houden.

De Amerikaanse Naakthond stamt af van de Rat Terriërs. Rat Terriërs, of hun voorlopers, kwamen oorspronkelijk uit Engeland. Daar werden ze, het zal niemand verbazen, gebruikt om ratten te vangen. Die honden werden Feists genoemd. De Feist was een pittig dier, maar ook een beetje onstuimig. In de Verenigde Staten werd het dier daarom gekruist met de Smooth Fox Terriër. Naar verluid heeft niemand minder dan President Roosevelt de naam van het nieuwe ras bedacht: Rat Terriër. In 1972 gebeurde er echter iets vreemds. In een nestje Rat Terriërs, zat opeens een haarloos exemplaar. Het echtpaar Scott ontfermde zich over deze hond en legden zo de basis voor de Amerikaanse Naakthond.

De Amerikaanse Naakthond is een vriendelijk dier. Hij is vrolijk, houdt van spelletjes en is tegelijkertijd dapper. De hond speelt graag met wat oudere kinderen. Ook kan hij goed omgaan met jonge kinderen, maar dat moeten dan wel kinderen zijn die hij al lang kent. De hond kan redelijk goed omgaan met onbekenden. Hij zal er vriendelijk tegen zijn, maar hij moet niet de indruk krijgen dat ze een bedreiging vormen voor zijn territorium. Dan wordt het dier namelijk vervelend.

Dit hondenras wil graag zijn baasje behagen en is ook nog eens intelligent. Het trainen van de Amerikaanse Naakthond is dan ook niet ingewikkeld. Het belangrijkste is dat het dier al op jonge leeftijd op een positieve manier met andere honden, andere mensen en andere plaatsen in aanraking wordt gebracht.

Kenmerken Amerikaanse Naakthond

Specificaties Amerikaanse Naakthond

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands