Appenzeller Sennenhond
Appenzeller Sennenhond

Appenzeller Sennenhond

Er zien vier soorten Sennenhonden die worden aangemerkt als grote Sennenhonden. Van groot naar klein gaat het dan om de volgende honden:

De Appenzeller Sennenhond is dus de derde in dit lijstje. De Appenzeller Sennenhond is een levendige, vrolijke hond. De hond is echter geen doetje. Hij weet zonder meer wat hij waard is. In het verleden werd de hond vooral gebruikt als waakhond. Ook werd de hond gebruikt om vee op te drijven.

Het intelligente karakter van de hond en zijn tomeloze energie zorgen er voor dat de hond veel moet kunnen bewegen. Het is dan ook niet aan te raden om deze hond op een appartement te houden. Al zou je kunnen zeggen dat dit voor geen enkele grote hond geldt.

De Appenzeller Sennenhond kan prima in een gezin functioneren. Hij is echter niet zo aanhankelijk als sommige andere honden. Hij neemt zijn taak, het beschermen van het gezin, daarvoor veel te serieus. De hond is vrij zelfstandig en hoeft niet constant het gezin om zich heen te hebben.

Wanneer je deze hond op moet voeden, dan moet je weten waar je aan begint. De hond heeft duidelijk grenzen nodig. Het is van groot belang om consistent te zijn tijdens de training. Over het algemeen reageert de hond slecht op een harde opvoeding. Een respectvolle, redelijke en consistente opvoeding doet de hond veel meer goed. Zoals gezegd: het opvoeden van deze hond is niet de makkelijkste taak op aarde. Het is echter wel de moeite waard: wanneer je deze hond goed africht heb je er een trouwe, schrandere metgezel aan.

Kenmerken Appenzeller Sennenhond

Specificaties Appenzeller Sennenhond

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands