Argetijnse Dog
Argetijnse Dog

Argentijnse Dog

De Argentijnse Dog is een ras dat nog niet zo heel lang bestaat. Dit hondenras is ook wel bekend onder de naam Dogo Argentino. De hond is snel, intelligent en goed gespierd. De hond is gefokt om in een roedel te jagen op groot wild. Denk dan bijvoorbeeld aan poema’s en wilde zwijnen. Om die dieren te kunnen vangen is kracht, snelheid en een goed reactievermogen wel vereist. Een gezonde Argentijnse Dog is dan ook in perfecte balans. Aan de ene kant is hij enorm gespierd. Tegelijkertijd is hij niet massief, zodat hij snel en wendbaar kan blijven! Daarnaast is deze hond een goede atleet, die lange tijd kan blijven rennen.

Dit hondenras is ontstaan in het centrale gedeelte van Argentinië. De grondlegger van dit ras was een zekere Antonio Nores Martinez. In het dagelijks leven was hij dokter. Hij was echter ook een duidelijke hondenliefhebber. De hond heeft onder andere vechthonden als voorouders. Echter, Martinez was niet geïnteresseerd in vechthonden. Hij wilde een jachthond creëren. Door de karakters van de verschillende honden goed te bestuderen creëerde hij uiteindelijk de Dogo Argentinia, een loyale, snelle en sterke jachthond.

De Argentijnse Dog kan prima in een gezin functioneren. Hij geniet ontzettend van de aanwezigheid van de gezinsleden. Net als alle andere grote honden moet je oppassen om de hond alleen met kleine kinderen te laten spelen. Dat kan problemen opleveren. Ook heeft deze hond het niet bepaald op vreemde honden.

Deze hond is niet geschikt voor mensen die voor het eerst een hond op moeten voeden. Daar is hij te wild voor. Ook is het dier simpelweg te sterk. Wanneer hij op de verkeerde manier wordt opgevoed, is hij gevaarlijk. In sommige Duitse deelstaten wordt de hond daarom als gevechtshond beschouwd. Een consequente opvoeding is daarom erg belangrijk. Het dier heeft een liefdevolle opvoeding nodig, maar het dier moet goed leren wanneer hij moet luisteren. Daarnaast is socialisatie extreem belangrijk.

Kenmerken Argentijnse Dog

Specificaties Argentijnse Dog

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands