De Beagle
De Beagle

Beagle

De Beagle is één van de kleinere honden die oorspronkelijk voor de jacht gebruikt werd. Het is een redelijk sterke hond, met een goed karakter. Daarnaast ziet de hond er met zijn mooie vacht en lieve kop goed uit.

Over de oorsprong van de Beagle is veel onenigheid. Zelfs over de oorsprong van de naam kunnen experts het niet eens worden. Sommigen zeggen dat de naam Beagle verwijst naar een Keltisch woord dat kleintje betekent. Anderen zeggen dat de naam Beagle een Franse oorsprong heeft. De Beagle was van oorsprong een jachthond voor de, laten we het maar oneerbiedig zeggen, arme jager. Het was namelijk een voethond. Dat betekende dat je geen paard hoefde te hebben om met deze hond te jagen. De Beagle is namelijk niet zo snel als andere jachthonden en kan te voet worden bijgehouden.

De Beagle heeft een goedig karakter. Hij is erg intelligent. De hond heeft met zijn intelligente karakter een vrij sterke eigen wil. Sommige mensen noemen het dier daarom dom. Het tegenovergestelde is waar. Het dier luistert soms niet, omdat hij een eigen plan heeft getrokken. De hond is goed met andere mensen en honden. Hij houdt van mensen om zich heen en is ook naar vreemden toe vriendelijk. Hij is wel alert, maar niet waakzaam. Hij zal dus opmerken dat er een vreemde is, maar kan eenvoudig door die vreemde ‘ingepakt’ worden.

Dit hondenras is redelijk goed op te voeden, echter ze hebben een sterke eigen wil. Een positieve opvoeding met veel beloningen voor goed bedrag zijn het effectiefst. Het dier moet op jonge leeftijd al goed leren luisteren naar zijn baasje. Daarnaast is het goed om het dier al op jonge leeftijd te socialiseren.

Kenmerken Beagle

Specificaties Beagle

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands