Beauceron
Beauceron

Beauceron

De Beauceron is een prachtige, krachtige en slimme herdershond. Ze hebben een majesteitelijk en waardig voorkomen. De hond is stevig gebouwd, maar is tegelijkertijd snel en wendbaar.

Geschiedenis van de Beauceron

Het ras is ontstaan in de late Middeleeuwen, althans in 1586 duikt er een manuscript op waarin deze hond wordt beschreven. Waarschijnlijk heeft hij al een periode voor die tijd bestaan. De Beauceron heeft sinds die tijd dienst gedaan als onder meer: waakhond, metgezel, oorlogshond en veehoeder. In de Eerste Wereldoorlog werden de honden gebruikt in de loopgraven. Tegenwoordig wordt de hond nog wel gebruikt als politiehond.

Wat is het karakter van een Beauceron?

De Beauceron is een beschermer van de zwakken. Ze zijn goed voor kleine kinderen en jongeren. De hond heeft behoefte aan een baas die de leiding neemt. Dat neemt echter niet weg dat de hond ook een eigen instinct heeft en zelf beslissingen wil kunnen maken. Een goede baas zal een goede balans moeten vinden. De hond houdt van stabiliteit en rust. Een onrustige baas zal het onrustige gedrag zeker overbrengen op de hond. Die zal vervolgens agressief of bang kunnen worden.

Hoewel de hond van oorsprong een zacht karakter heeft en zich om de zwakkeren bekommert, kan de hond wel degelijk agressie vertonen. Dat is met name het geval wanneer zijn baasje hem niet kan controleren. Ook zal de hond het niet accepteren dat zijn baasje of huisgenoten in gevaar komen. De hond kan dan zeker agressief gedrag gaan vertonen. Het is dan ook niet de meest geschikte hond voor iemand die nog nooit een hond heeft gehad.

Is een Beauceron een gezinshond?

Een Beauceron is van nature geen gezinshond. De Beauceron is erg beschermend en staat niet zomaar open voor vreemden. Zoals met elke hond is een goede training belangrijk. Dit geldt ook voor de Beauceron. Aangezien het een grote hond is met een hoog energielevel is een goede opvoeding nog belangerijker.

Hoe voed je een Beauceron op?

Je voedt een Beauceron op door te zorgen voor een veilige omgeving waar de Beauceron zijn energie kwijt kan. Richt je op gewenst gedrag en beloon deze met aandacht. Stel duidelijke regels op voor jou en je gezin. Het is belangrijk dat iedereen zich aan deze regels houdt. Verwacht in het begin niet teveel van je Beauceron. Het hoge energieniveau en de kracht die ze op jonge leeftijd al hebben moet ook de pup leren beheersen. Zorg daarnaast voor ontspanning en rust. Heb je geen ervaring met het opvoeden van een grote hond met veel energie? Zoek dan contact met een professional en volg een puppycursus.

Hoe groot wordt een Beauceron?

Een Beauceron wordt maximaal 70 centimeter hoog. Dit is de shothoogte van een reu. De shothoogte van een teefje ligt tussen de 61 en 67 centimeter.

Hoe zwaar wordt een Beauceron?

Een Beauceron wordt gemiddeld 40 kilo. Een grote reu kan de 50 kilo halen. Het minimale gewicht bij een klein teefje is 32 kilo.

Feitjes over de Beauceron

  • De Beauceron is bijzonder populair onder vrouwen. Dat is waarschijnlijk omdat ze aan de ene kant zo onstuimig kunnen zijn, maar tegelijkertijd ook zo gevoelig.
  • Dit ras is niet zo bekend buiten Frankrijk. Het is ook niet gekruist met buitenlandse rassen.
  • Andere namen voor de Beauceron zijn: Bas Rouge en Berger de Beauce.

Kenmerken Beauceron

Specificaties Beauceron

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands