Beauceron

Beauceron

De Beauceron is een prachtige, krachtige en slimme herdershond. Ze hebben een majesteitelijk en waardig voorkomen. De hond is stevig gebouwd, maar is tegelijkertijd snel en wendbaar.

Het ras is ontstaan in de late Middeleeuwen, althans in 1586 duikt er een manuscript op waarin deze hond wordt beschreven. Waarschijnlijk heeft hij al een periode voor die tijd bestaan. De Beauceron heeft sinds die tijd dienst gedaan als onder meer: waakhond, metgezel, oorlogshond en veehoeder. In de Eerste Wereldoorlog werden de honden gebruikt in de loopgraven. Tegenwoordig wordt de hond nog wel gebruikt als politiehond.

De Beauceron is een beschermer van de zwakken. Ze zijn goed voor kleine kinderen en jongeren. De hond heeft behoefte aan een baas die de leiding neemt. Dat neemt echter niet weg dat de hond ook een eigen instinct heeft en zelf beslissingen wil kunnen maken. Een goede baas zal een goede balans moeten vinden. De hond houdt van stabiliteit en rust. Een onrustige baas zal het onrustige gedrag zeker overbrengen op de hond. Die zal vervolgens agressief of bang kunnen worden.

Hoewel de hond van oorsprong een zacht karakter heeft en zich om de zwakkeren bekommert, kan de hond wel degelijk agressie vertonen. Dat is met name het geval wanneer zijn baasje hem niet kan controleren. Ook zal de hond het niet accepteren dat zijn baasje of huisgenoten in gevaar komen. De hond kan dan zeker agressief gedrag gaan vertonen. Het is dan ook niet de meest geschikte hond voor iemand die nog nooit een hond heeft gehad.

Wanneer je deze hond als pup krijgt moet je hem goed opvoeden. In de eerste plaats zal je hem goed moeten socialiseren. In de tweede plaats moet je hem gehoorzaamheid leren. Aangezien de hond erg intelligent en trouw is, is het trainen niet moeilijk. Het is echter wel noodzakelijk. Duidelijke, samenhangende trainingen zijn nodig om deze hond op te laten groeien tot een prachtige, volwassen hond, met verantwoordelijk gedrag.

Kenmerken Beauceron

Specificaties Beauceron

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden