De Bichon frise
De Bichon frise

Bichon Frisé

De Bichon frisé is een charmante hond met een leuk uiterlijk. Dit dier heeft al bij menig bezitter een glimlach op het gezicht getoverd. De hond is enthousiast en doet het goed in een gezin. Daarnaast zijn ze ook gek op kinderen. Hoewel de honden niet zo groot zijn van formaat, zijn ze wel dapper. Wanneer er ’s nachts ongewenst bezoek komt, zullen ze dit zeker opmerken en alarm slaan.

Veel rashonden zijn gefokt met een specifiek doel. Sommige honden werden gefokt voor de jacht. Andere honden werden gefokt om het erf te bewaken. Weer andere honden werden gefokt om vee op te drijven. De Bichon frisé had niet direct een taak. Het is van oudsher een gezelligheidshond geweest. Hij was met name populair bij de Spaanse en Franse adel. Later hebben de honden hun weg gevonden naar verschillende koninklijke paleizen. Zeker aan het hof van Koning Henri VIII was de Bichon populair.

De Bichon frisé is echt een allemansvriend. Met zijn leuke uiterlijk en vrolijke karakter windt hij menigeen om zijn vinger. Hij kan wat waakse trekken vertonen, door bijvoorbeeld te gaan blaffen wanneer hij vreemden ziet, maar agressie zit niet in het dier. De hond kan goed met vreemden overweg, maar het kan zo zijn dat hij wel eerst even aan ze moet wennen.

Het is verleidelijk om deze hond direct te troosten wanneer hij bang of verdrietig is. Dat is echter niet altijd een wijs besluit. Natuurlijk, niemand wil een hond verdrietig zien en zeker niet dit aandoenlijke ras. Echter, het is verstandig om eerst na te gaan of er wel een goede reden is waarom het dier bang of verdrietig is. Wanneer dat niet het geval is, is het beter om de hond aan te leren dat er niets aan de hand is. Het troosten van de hond zal hem alleen maar bevestigen in zijn overtuiging dat hij terecht bang is.

De Bichon frisé heeft een mooi uiterlijk. Toch hoeft deze hond het niet alleen van zijn uiterlijk te hebben. Het dier is namelijk ook vrij intelligent. Hij houdt er van als je hem nieuwe dingen aan probeert te leren. Net als in de verdere training is het echter wel belangrijk dat je het dier op een vriendelijke manier opvoedt. Een harde training zal niets opleveren en averechts werken. Daarnaast is het, zoals altijd, belangrijk om consequent te zijn. Tot slot is het verstandig om een pup zo goed mogelijk te socialiseren. Dat kan het blaffen naar vreemden op latere leeftijd beperken.

Kenmerken Bichon Frisé

Specificaties Bichon Frisé

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands