De Biewer terrier
De Biewer terrier

Biewer Terriër

De Biewer terriër is een relatief jong ras. Het dier is ook niet zo groot. De Biewer terriër is een hond waar je eigenlijk gelijk van gaat houden. Ze zitten vol energie, zijn vrolijk en door hun leuke voorkomen bezorgen ze je als snel een glimlach op het gezicht. De hondjes zijn intelligent waardoor ze hun baasje goed aan kunnen voelen. Daarnaast zijn de honden ontzettend loyaal naar hun baasje toe. Dit maakt de Biewer terriër een leuke gezinshond.

De geschiedenis van de Biewer terriër is enigszins opmerkelijk. De grondleggers van dit ras is het echtpaar Biewer. Ze hadden geen kinderen, maar waren wel bedreven in het fokken van Yorkshire terriërs. Uit deze terriërs werd de Biewer terriër geboren. De hond heeft een ander gen, waardoor de kleuren van zijn vacht anders zijn. De eerste hond van dit ras werd vernoemd naar de Biewers en kreeg de pakkende naam: Biewer Yorkshire Terriër. De pup werd verkocht aan een Duitse zangeres. Zij maakte de naam van de pup nog langer en noemde hem de Biewer Yorkshire Terriër a la Pom.

De Biewer terriër is een levendig dier. Bij voorkeur loopt hij rond met zijn speeltjes, rent hij achter een vogel aan, of kijkt hij gewoon waar zijn baasje(s) mee bezig zijn. De hond vindt eigenlijk wel veel goed, zo lang hij maar bij zijn baasje is. De hond geeft veel liefde, maar heeft ook veel liefde nodig. Het is een vrolijke hond, die makkelijk vrienden wordt met onbekenden. Af en toe zal hij blaffen wanneer er een vreemde langskomt, maar niet op een vervelend manier. De hond is redelijk goed met kinderen. Spelen en dollen vindt hij geweldig. De Biewer moet echter niet de indruk krijgen dat zijn speelgoed wordt afgepakt.

Deze hond heeft geen uitgebreide training nodig. Het kan goed zijn om het dier goed te laten socialiseren. Daarnaast moet iedere hond natuurlijk leren om te luisteren. De Biewer terriër is echter niet zo moeilijk. Op wat ondeugende streken na heb je geen kind aan hem. Het enige wat voor een uitdaging kan zorgen is om het dier zindelijk te krijgen.

Kenmerken Biewer Terriër

Specificaties Biewer Terriër

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands