Boerboel
Boerboel

Boerboel

De Boerboel is een van de weinige honden met een Nederlandse naam. De hond is echter niet in Nederland gefokt, maar in Zuid-Afrika. De hond heeft echt het karakter van een waakhond. De hond heeft een toegewijd karakter. Hij zorgt goed voor het gezin dat hij moet beschermen. Echter, met de Boerboel moet je geen grappen maken. Zijn taak neemt hij namelijk erg serieus.

Dat moest ook wel. De Boerboel werd in Zuid-Afrika gebruikt om afgelegen boerderijen tegen roofdieren te beschermen. Dat was natuurlijk een belangrijke taak. Daarbij kon de hond zich geen twijfel veroorloven. De Boerboel is dus een dappere en intelligente hond. Hij is echter ook zelfverzekerd en dominant.

Als gezinshond is de Boerboel een hele leuke hond. Hij houdt van een gezin en wil daar ook echt een onderdeel van zijn. Echter, met andere honden kan de hond vaak moeilijk omgaan. Besteed daar in de opvoeding aandacht aan!

De Boerboel is een fantastische hond. Hij is echter niet geschikt voor ieder baasje. Wanneer je deze hond bezit, dan moet je weten hoe je hem moet controleren. De hond zal namelijk niet toestaan dat zijn baasje in gevaar komt. Daarom moet de hond op jonge leeftijd al geleerd worden om te socialiseren. Daarnaast moet de hond ook leren om gehoorzaam te zijn aan zijn baasje. Deze hond is niet echt geschikt voor iemand die nog nooit een hond heeft opgevoed. Dat kan namelijk gevaarlijk zijn.

De Boerboel is ontzettend lief, maar wanneer hij denkt dat de gezinsleden bedreigd worden, gaat hij over tot actie. Bedenk daarbij dat het een vrij grote hond is, die evenveel weegt als een volwassene. Overigens komt dit karakter van de hond pas op latere leeftijd naar voren. Dat is tegelijkertijd een gevaar. De Boerboel pup kan heel aanhankelijk zijn en eigenlijk geen ongewenst gedrag vertonen. De eigenaar kan dan de indruk hebben dat hij het dier onder controle heeft. Laat je echter niet misleiden. Het dominante karakter van de hond komt pas op latere leeftijd naar boven.

Kenmerken Boerboel

Specificaties Boerboel

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands