De bolognezer
De bolognezer

Bolognezer

De Bolognezer is een leuke gezelschapshond met Italiaanse roots. Het dier erg gehecht aan zijn baasje, heeft een vrolijk gemoed én heeft voldoende energie om lekker te spelen. Het dier is vriendelijk, geeft veel liefde aan zijn baasje(s), maar verwacht daar wel iets voor terug. Hij verwacht dat zijn baasjes regelmatig thuis zijn en aandacht aan hem besteden. Deze hond kan namelijk slecht alleen zijn.

De Bolognezer heeft een lange geschiedenis. Waarschijnlijk bestond dit ras al zo rond de 11e of de 12e eeuw. Zijn schoonheid en aandoenlijkheid bracht hem al snel binnen de muren van kastelen en paleizen. Het dier was populair bij de adel en werd niet zelfden als gift gebruikt. Dat zegt ook wel iets over de waarde die deze mooie hond toen had. Op het moment dat de macht van de adel in Europa af begon te nemen, zag je de Bolognezer ook steeds minder. Het kwam zelf zo ver dat het dier bijna uit begon te sterven. Een zekere Gian Franco Giannelli heeft een belangrijke rol gespeeld in het bewaren van dit ras.

De Bolognezer is een gezellig dier. Hij heeft een vrolijk karakter en is redelijk goed met kinderen, vreemden en andere honden. Het dier is een echte allemansvriend. Het is wel belangrijk dat hij mensen om zich heen heeft. Als het dier te lang alleen is, wordt hij depressief.

De Bolognezer heeft niet veel training nodig, naast de gebruikelijke socialisatie en gehoorzaamheidstraining. Het is echter wel belangrijk om goed te letten op het zogenaamde “kleine honden syndroom”. Dit betekent dat de hond gedrag gaat vertonen, met name als hij alleen is, dat je absoluut niet van een grote hond toe zou staan. Omdat het een kleine hond is, komt het dier er vaak mee weg. Wanneer je hier aan toegeeft, zal het gedrag alleen maar erger worden.

Kenmerken Bolognezer

Specificaties Bolognezer

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands