Borzoi
Borzoi

Borzoi

Van de windhonden is de Borzoi waarschijnlijk de hond met de meeste statuur en waardigheid. De Borzoi staat bekent om zijn rustige karakter. Dat maakt hem echter niet minder een hazenwindhond. Het dier is onwaarschijnlijk snel en kan snelheden halen die tussen de 55 en 65 kilometer per uur liggen.

De Borzoi heeft meerdere namen. Zo staat hij ook wel bekend als Barzoi of de Borsoi. Deze namen lijken allemaal nog wel op elkaar. De Borsoi heeft ook nog een andere naam: de Russische wolfshond. De hond heeft dan ook zijn oorsprong in Rusland. De hond werd gebruikt als jachthond door de adel. Daar zal de hond ook zijn goede karakter en waardigheid vandaan hebben. Jachtpartijen kwamen natuurlijk ook in Europa voor. Ook de Europese adel hield van jagen. Vergeleken met de jachtpartijen van de Russische adel moeten de Europese feestjes maar heel magertjes hebben afgestoken. Er ging vreselijk veel geld in deze jachtpartijen zitten. Aangezien de Borzoi een zeer belangrijk onderdeel van de jacht was, een jager kon namelijk niet zonder een goede hond, ging er veel tijd en geld zitten in het fokken van de Borzoi.

Wie meer wil lezen over de grandeur van deze jachtpartijen moet het boek Oorlog en Vrede van Tolstoj maar eens lezen. In dit boek wordt een jachtpartij in al zijn grandeur beschreven. Tolstoj was overigens zelf ook een grote liefhebber van de Borzoi.

Wie de geschiedenis van Rusland kent is ook bekend met de revolutie waarin Tsaar Nicolaas II werd geëxecuteerd. Met hem werd een groot deel van de Russische adel geëxecuteerd of verdreven uit Rusland. Daarmee werd het voortbestaan van de Borzoi ook bedreigd. De hond werd immers vooral gehouden door de adel. Gelukkig was de hond inmiddels ook al buiten Rusland bekend, waardoor zijn voortbestaan kon worden veiliggesteld.

De Borzoi is een vriendelijke hond met een edelmoedig karakter. Hij past prima in een gezin. Het zal niemand verbazen dat de Borzoi een intelligente hond is. In theorie is hij dus goed te trainen. De hond is echter vrij zelfstandig en kan behoorlijk koppig zijn. Het opvoeden van de hond kan daarom een uitdaging zijn. Het wordt aangeraden om de pup al vroeg in contact te brengen met nieuwe plaatsen, nieuwe mensen en andere dieren. Dat zal er voor zorgen dat de hond op latere leeftijd goed sociaal gedrag vertoont.

Kenmerken Borzoi

Specificaties Borzoi

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands