Bouvier des Flanders
Bouvier des Flanders

Bouvier des Flanders

De Bouvier de Flanders is een hond met Nederlandse roots, althans vroeger had deze hond Nederlandse roots. In het verleden hoorden Vlaanderen immers bij de Nederlanden. De hond is mooi gebouwd en hoort in de categorie van de herdershonden. Door zijn fluffy vacht heeft de hond een vertederend uiterlijk. De Bouvier des Flanders heeft ook een wat minder chique naam, namelijk: de Vlaamse Koehond of Vuilaard.

De Bouvier des Flanders is ontstaan rond de middeleeuwen. De naam van de hond, koehond, verraad al een belangrijk deel van zijn taken. Hij was voornamelijk bezig met het opdrijven van vee. Er waren al honden die dat konden, maar de boeren in de Nederlanden waren op zoek naar een wat meer all-round hond. Dit is de Bouvier geworden. De hond kon namelijk ook ingezet worden als waakhond en trekhond. Aan het einde van de 20e eeuw was dit ras niet meer zo in trek. Het was het Belgische leger dat de hond hielp overleven. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam het voortbestaan van dit ras onder druk te staan. Het is aan Europeanen die in de VS woonden te danken dat de hond nog onder ons is.

De Bouvier is een hond die vol met energie zit. Toch is zijn karakter rustig en volwassen. In het verleden moest de hond vaak zelfstandig opereren. Die karaktertrekken zitten nog steeds in het dier. Hij kan daarom best een beetje eigenwijs zijn. Aangezien de Vlaamse Koehond vrij veel energie heeft, is hij graag buiten. Hij hoeft niet constant vermaakt te worden, hij kan prima z’n eigen gang gaan. Echter, hij moet wel de mogelijkheid hebben om z’n energie kwijt te kunnen. Kan hij dat niet, dan wordt hij vervelend. Aan het einde van de dag brengt de hond echter graag tijd door met het gezin waar hij bij hoort.

Het is niet bijzonder moeilijk om de Bouvier des Flandres op te voeden. Het enige is dat de hond een beetje eigenwijs kan zijn. Daarnaast hebben ze, net als kinderen, de neiging om regels steeds een beetje op te rekken. De hond is op z’n best als je hem een klus geeft om uit te voeren. Het is een echte werker. Het zit in het karakter van de Koehond om zijn baasje te behagen, maak hem dus duidelijk wat je van hem verwacht en hij voert het uit!

Kenmerken Bouvier des Flanders

Specificaties Bouvier des Flanders

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands