Briard hond
Briard hond

Briard

De Briard is een hond van Franse origine. Het dier heeft een leuke verschijning. Het is echter niet zo dat het dier er alleen maar leuk uitziet. De Briard heeft een stevig karakter. Het dier is waakzaam, tamelijk krachtig en is behoorlijk dominant. Je houdt de Briard dus niet alleen voor zijn mooie uiterlijk, maar ook voor zijn leuke, stevige karakter. Dit hondenras is echter ook heel lief tegenover zijn gezinsleden. Zo lief zelfs dat het dier ook wel wordt omschreven als “liefde verpakt in een zachte vacht”.

Dit hondenras is al heel lang onder ons. De Briard stamt namelijk uit de tijd van Karel de Grote. De hond werd voornamelijk gehouden door boeren die zuivel produceerden en kaas maakten. De hond werd daarom ook wel de  Chien de berger de Brie genoemd. Dat betekent zoiets als de Brie Herdershond. We weten niet precies van welke hondenrassen de Briard afstamt, maar zeer waarschijnlijk zijn het in ieder geval de Barbet en de Beauceron.

De Briard heeft een vrij rustig karakter. Hij heeft in het verleden wel dienstgedaan als waakhond en is om die reden vrij alert. Hij blijft over het algemeen rustig, al kan hij wat moeite hebben met vreemden. De Briard is graag zelf actief, maar houdt ook erg van zijn baasje en de andere mensen met wie hij opgroeit. Hij kan wel erg beschermend tegenover hen zijn.

Dit hondenras is gefokt om zelfstandig vee te hoeden. Het dier is daarom behoorlijk eigenzinnig. Dat kan het makkelijk maken om het dier goed op te voeden. Bij de training doet een afwisselende training het goed. Daarnaast is een positieve benadering zeer gewenst. De Briard leert snel. Daarnaast is het een groot voordeel dat de hond een goed geheugen heeft. Je hoeft de trainingen dus niet eindeloos te herhalen. De hond heeft soms wat moeite met vreemden en andere honden. Het is dan ook belangrijk dat je het dier als een pup goed socialiseert.

Kenmerken Briard

Specificaties Briard

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands