Cane Corso

Een prachtige, gespierde en enthousiaste hond. Dat is de Cane Corso. De hond heeft een Italiaanse oorsprong. De Cane Corso werd voornamelijk in het zuiden van Italië gehouden. Echter, de laatste decennia begint de hond ook buiten Italië iets populairder te worden. Dat is niet zonder reden, het dier is intelligent en speels. Echter, het is nog steeds redelijk zeldzaam dat je deze prachtige hond regelmatig tegenkomt.

Van de meeste hondenrassen weten we vrij goed wat de naam betekent. Bij de Cane Corso is dat echter minder duidelijk. Het eerste deel van de naam is eenvoudig te achterhalen. Cane betekent namelijk gewoon hond. Het tweede deel van de naam is ingewikkelder. Het woord “Corso” kan zoiets als machtig betekenen. Die naam zou zeker van toepassing kunnen zijn. Het is echter ook niet helemaal uit te sluiten dat de naam terugvoert op het Latijnse woord “cohors”. Dat betekent meer zoiets als bewaker of beschermer.

De laatste uitleg van de naam zou ook kunnen kloppen, want oorspronkelijk werd de Cane Corso vooral ingezet als waakhond. De hond werd gehouden door Italiaanse boeren. De sterkste honden overleefden het harde werk. Daardoor is in de loop van de jaren de Cane Corso steeds krachtiger en gespierder geworden.

De hond is echt een gezinshond. Hij kan goed met kinderen overweg en houdt van de warmte en de gezelligheid van het gezin. De hond is wel erg gehecht aan zijn territorium. Vreemden zal hij niet snel hartelijk ontvangen. Van oudsher is deze hond immers gericht op het beschermen van “zijn” gezin. Agressie zal Cane Corso niet snel tonen, maar dat kan snel veranderen wanneer hij het gevoel heeft dat zijn baasje in gevaar komt. De hond zal dit onder geen enkele voorwaarde accepteren.

De hond moet niet opgevoed worden door iemand die geen ervaring heeft met honden. Het beschermingsinstinct voor deze hond is daarvoor te ver ontwikkeld. Een baasje dat geen controle heeft over de hond en de hond niet goed opvoedt, creëert een gevaarlijke hond. Een ervaren baasje zal de Cane Corso heel consequent op moeten voeden en hem in het bijzonder moeten leren hoe hij om moet gaan met andere mensen en honden.

Kenmerken Cane Corso

Specificaties Cane Corso

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands