De Chihuahua
De Chihuahua

Chihuahua

De Chihuahua de kleinste hond ter wereld. Het dier is ontzettend tenger, maar hij heeft ontzettend veel energie. Hij is ook behoorlijk dapper. Ondanks zijn kleine formaat houdt hij de omgeving goed in de gaten. Tegelijkertijd is hij behoorlijk speels, maakt hij graag een wandeling met zijn baasje, of kruipt lekker bij zijn baasje op de bank.

De naam van de Chihuahua verwijst naar een provincie in Mexico. Het dier bestaat al erg lang. Het dier heeft een belangrijke rol gespeeld in de religie van Indiaanse volken. Waarschijnlijk waren de Toltecs de eersten die deze hond hielden. De hond had een bijzondere status. Er werd gezegd dat deze hond heilig was. Daarnaast speelde de hond een belangrijke, maar ook treurige rol, tijdens de uitvaart van een overledene. Het dier werd namelijk als offer gebruikt. Er werd gezegd dat de hond de zonden van de overledene met zich mee zou nemen en dat de hond de overledene zou begeleiden in zijn reis door het hiernamaals.

De Chihuahua werd aan het einde van de 19e eeuw veel gehouden aan de Mexicaanse grens. Amerikaanse toeristen hadden wel interesse in deze kleine hond en namen hem mee naar huis. Transatlantische toeristen introduceerden de hond vervolgens in Europa.

De Chihuahua is misschien de kleinste hond, maar hij is ook heel dapper. Zo dapper zelfs dat hij de eigenschap heeft om zichzelf te overschatten. Hij heeft er geen enkele moeite mee om naar grote honden te gaan blaffen. Het is misschien leuk dat de hond zo dapper is, maar het is ook gevaarlijk. Andere honden zullen dit de Chihuahua niet altijd in dank afnemen.

De Chihuahua is verder een energieke hond. Een beetje spelen vindt hij geweldig, maar hij kruipt ook graag bij zijn baasje op schoot. Hoewel de hond vrij klein is, is het niet altijd een goed idee om hem met kleine kinderen te laten spelen. Daar is hij net wat te tenger voor.

Deze hond is ontzettend intelligent. Ze hebben vrij snel door dat veel mensen dol op hen zijn. Daar maken ze graag misbruik van. Het is prima dat de hond lief en schattig is, maar hij moet wel zijn grenzen kennen. Het baasje zal de hond moeten leren dat er ook voor hem grenzen zijn en dat hij die moet respecteren. Het dier moet daarom al vanaf jonge leeftijd gehoorzaamheid geleerd worden.

Kenmerken Chihuahua

Specificaties Chihuahua

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands