duitse dog
duitse dog

Duitse Dog

De Duitse Dog kan op het eerste gezicht een wat intimiderend uiterlijk hebben. Toch moet je je daar niet door van de wijs laten brengen. De Duitse Dog is namelijk een grote hond, met een lief karakter. Het is een echt gezelschapsdier en is om die reden niet graag allen. De hond kan daarom goed als gezinshond gehouden worden.

De Duitse Dog wordt ook wel de Apollo onder de Honden genoemd. De hond heeft deze bijnaam te danken aan zijn uitzonderlijke statigheid en waardigheid. Niet voor niets was Apollo een van de meest vereerde goden in de Griekse mythologie! De Duitse Dog komt oorspronkelijk niet uit Duitsland. Oorspronkelijk werden er grote honden vanuit Engeland en Ierland naar Duitsland gebracht. Daar werden deze honden gekruist tot nieuwe rassen, denk aan de Engelse Dog en de Deense Dog. Uiteindelijk zijn deze verschillende rassen onder één noemer geplaatst: de Duitse Dog.

Hoewel de Duitse Dog een prachtige hond is, is het ook een grote hond. Wanneer een Duitse Dog op twee poten gaat staan, dan is hij vaak groter dan de meeste volwassenen. Het dier is enorm gespierd en enorm krachtig. Daar moet je wel rekening mee houden wanneer je een dergelijke hond aanschaft. De opvoeding en verdere verzorging kan veel tijd in beslag nemen.

Wanneer je een Duitse Dog als puppy aanschaft, dan is het essentieel om het dier gehoorzaamheid te leren. Wanneer je dit niet doet, dan creëer je een hond die je totaal niet wilt hebben. Het dier is en blijft namelijk enorm sterk. Ondanks zijn vriendelijke karakter zal de hond duidelijk moeten weten wie zijn baasje is en wanneer hij moet luisteren. Tijdens de opvoeding en in zijn verdere leven zal de hond veel aandacht en sociaal contact nodig hebben. Daar krijg je echter ook veel voor terug. Namelijk: een hele trouwe, vriendelijke en vrolijke hond.

Kenmerken Duitse Dog

Specificaties Duitse Dog

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands