Duitse Herdershond
Duitse Herdershond

Duitse Herdershond

De Duitste Herdershond is een van de meest bekende honden. Tegelijkertijd is het een van de meest moeilijke honden om te beschrijven. De hond heeft namelijk veel verschillende eigenschappen. Aan de ene kant is de hond groot, krachtig en redelijk snel. Aan de andere kant is de hond ook dapper, zal hij niet aarzelen om agressie te tonen als dat nodig is en kan hij zijn tegenstanders angst aanjagen. Tegelijkertijd kan de hond ook weer ontzettend lief zijn en goed met kinderen omgaan (mits goed opgevoed). Kortom: de Duitse Herder is een prachtige hond, met veel (soms tegenstrijdige) eigenschappen.

De reden dat de Duitse Herder zoveel (goede) eigenschappen heeft is vooral dat de hond is gefokt uit veel verschillende herdershonden. Aan het einde van de 19e eeuw waren er in Duitsland in verschillende gebieden verschillende herdershonden. Een Duitse Kapitein dacht dat het nuttig zou zijn om die rassen samen te voegen tot één ultieme herdershond. Max von Stephanitz benaderde andere fokkers en samen legden zij de basis van de Duitse Herder. 35 jaar lang hebben ze gewerkt aan het verfijnen van de goede eigenschappen van deze hond.

Duitse Herders zijn extreem intelligente honden. Daarnaast vinden ze het ook echt leuk om nieuwe dingen te leren. Daarom wordt dit ras regelmatig gebruikt als speurhond, politiehond en als geleidehond.

De Duitse Herder is een echte gezinshond en hij houdt ontzettend van de gezinsleden. Ook heeft hij die graag om zich heen. Hij is liever niet alleen thuis. Als het even kan gaat hij gezellig met het gezin mee op pad. Hoewel de hond met alle gezinsleden een band op zal bouwen, zijn Duitse herders in staat om zich in het bijzonder te hechten aan een persoon, meestal hun baasje.

Over het algemeen kan de hond goed omgaan met kleine kinderen. Dat betekent natuurlijk niet dat je niet moet opletten. De Duitse Herder is een grote hond en is ook nog eens bijzonder krachtig. Kinderen kunnen de hond bijvoorbeeld gaan plagen. In die gevallen kan een Duitse Herder voor zichzelf opkomen.

Om een Duitse Herder goed op te voeden is een baasje vereist dat de leiding kan nemen. De hond luistert goed, maar dan moet het baasje wel consistent zijn en gezag uitstralen. De pup moet goed socialiseren. Met name het contact met andere honden is erg belangrijk. Daarnaast is het goed om de pup met een positieve houding op te voeden en hem uit te blijven dagen!

Kenmerken Duitse Herdershond

Specificaties Duitse Herdershond

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands