De Dwergpinscher
De Dwergpinscher

Dwergpinscher

De Dwergpinscher wordt ook wel de “Koning van de kleine honden” genoemd. Het dier is dapper en heeft een zeer waaks karakter. Hoewel deze hond niet groot is, is het zeker geen weerloos schoothondje. De hond heeft een grappig karakter en zijn onverschrokkenheid maakt hem soms zelfs een beetje aandoenlijk. Vergis je echter niet: de Dwergpinscher is een echte hond die een duidelijke leider nodig heeft!

We weten niet goed waar de Dwergpinscher precies vandaan komt, historisch gezien. De Dwergpinscher heeft wel wat weg van een Dobermann Pinscher, maar daar is hij niet aan verwant. Het is waarschijnlijker dat de Dwergpinscher een kruising is van de teckel en de Italiaanse windhond.

De Dwergpinscher heeft een goed karakter. Het is een leuke gezinshond die graag bij zijn gezin is. Hij is betrekkelijk goed met andere honden, maar met kleine kinderen is hij minder goed. Dwergpinschers zijn actieve, energieke honden. Ze zijn daarom graag met hun baasje samen. Natuurlijk vinden ze het leuk om met hun baasje op de bank te kruipen, maar ze houden er ook van om samen met het baasje op avontuur te gaan. Je maakt het dier niet blijer dan met een lange wandeling. Het dier is geschikt als gezinshond, maar de Dwergpinscher heeft als eigenschap dat hij zich heel erg kan hechten aan één persoon.

Natuurlijk is het belangrijk om de Dwergpinscher goed te socialiseren. Het is echter ook van groot belang om het dier goed te leren gehoorzamen. Het dier is namelijk erg slim en probeert constant zijn grenzen te verleggen. Dat is tot op zekere hoogte natuurlijk leuk. Op een gegeven moment is de grens echt bereikt en dan zal de hond echt moeten luisteren. Dat zal hij van pups af aan al moeten leren!

Kenmerken Dwergpinscher

Specificaties Dwergpinscher

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands