De Glen terrier
De Glen terrier

Glen Terriër

De Glen terriër is een kleine hond met een bijzonder levendig karakter. De hond heeft een dubbele vacht en is ruwharig. Het dier is een echte gezinshond en kan door zijn aandoenlijke voorkomen wel iets weghebben van een schoothondje. Vergis je echter niet! De hond is oorspronkelijk gefokt als jachthond, dat karakter zit nog steeds in het dier. Hij heeft dus wel de ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen.

Deze hond komt uit een onherbergzaam landschap. De hond groeide vindt zijn oorsprong in County Wicklow (Ierland), een bergachtig landschap. Het was de hond van boeren die hard moesten werken om te overleven. Van hun honden werd ook verwacht dat ze werkten voor de kost. De hond werd ingezet als dassenjager, maar kreeg al snel de bijnaam “Turnspit Dog”. Ze werden namelijk ook ingezet om het spit waaraan een varken gebraden werd rond te laten draaien.

De Glen terriër heeft echt het karakter dat je van een terriër mag verwachten. Ondanks zijn bescheiden formaat heeft de hond meer dan voldoende pit in zijn lijf. Het zijn alerte honden die niet snel bang zijn. De Glen terriër heeft een liefdevol karakter en is graag bij zijn baasje. Echter, ze zijn erg gesteld op hun grondgebied en kunnen het nog weleens aan de stok krijgen met vreemde honden. Daarnaast is deze hond niet bijzonder goed met jonge kinderen. Ze pikken het namelijk niet wanneer er bijvoorbeeld speelgoed van hen wordt afgepakt.

Dit ras heeft een consequente opvoeding nodig. In de eerste plaats moeten ze goed gesocialiseerd worden, om zo om te leren gaan met onbekenden en met andere honden. Daarnaast moeten ze leren het gezag van hun baasje te accepteren. De hond kan namelijk vrij dominant en eigenzinnig zijn. Als het baasje niet in staat is om de hond duidelijk te maken waar zijn grenzen liggen, is het einde zoek.

Kenmerken Glen Terriër

Specificaties Glen Terriër

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands