Golden Retriever
Golden Retriever

Golden Retriever

Een van de meest populaire honden is de Golden Retriever. De hond is een ideale gezinshond. Het dier is levendig, trouw en bijzonder vriendelijk. Hij heeft graag mensen om zich heen en is bijzonder goed met kinderen. Daarnaast heeft deze hond natuurlijk een fantastisch voorkomen.

De Golden Retriever is zo tussen 1840 en 1890 in Schotland gefokt. Het was een zekere Lord Tweedmouth die een belangrijk rol heeft gespeeld in het ontstaan van de Golden Retriever. De hond werd gefokt als jachthond die in het natte klimaat van Schotland goed zou gedijen. De voorouders van de Golden Retriever zijn onder meer de Yellow Retriever, de Tweed Water Spaniel (uitgestorven), de Irish Setter en de bloedhond. De hond wordt tegenwoordig ingezet als geleidehond, speurhond en therapiehond.

Een van de belangrijkste eigenschappen van de Golden Retriever is dat hij het zijn baasje naar de zin wil maken. Een complex karakter heeft deze hond niet. Hij vindt alles wel best, zolang hij maar bij het gezin kan zijn. De hond speelt graag met kinderen en zal eigenlijk nooit agressief gedrag vertonen. Natuurlijk is het onverstandig om een grote hond alleen te laten met kleine kinderen. De Golden Retriever is vrij ongeschikt als waakhond. Er wordt wel gegrapt dat de Golden Retriever eerder een inbreker zou helpen, dan dat hij de inbreker in zijn kuiten zou bijten. Overigens kan het wel zo zijn dat de Golden Retriever gaat blaffen als hij een vreemde ziet. Een vreemde heeft de hond echter zo ingepakt door hem bijvoorbeeld even aan te halen.

Een rustige training is goed voor een pup van dit ras. Agressie en schreeuwen is nergens voor nodig. Een Golden Retriever wil namelijk niets liever dan zijn baasje gehoorzamen. Het opvoeden van een pup is dan ook niet echt moeilijk. Wel moet je er goed de tijd voor nemen, ook de puppies hebben namelijk al behoorlijk veel energie!

Kenmerken Golden Retriever

Specificaties Golden Retriever

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands