De italiaanse windhond
De italiaanse windhond

Italiaanse Windhond

De Italiaanse windhond is een snelle en gespierde hond. Het dier kan een snelheid van wel 40 kilometer per uur halen. De hond is van nature vrij mager, als het goed is kan je de ribben van het dier zien zitten. Net als de andere windhonden staat hij bekend om zijn elegante gang. Het dier is goed te houden als gezinshond. Hij is goed met kleine kinderen, maar hij heeft een zeer gereserveerde houding tegenover vreemden.

De Italiaanse windhond bestaat al een jaar of 2000. Er zijn archeologische opgravingen uit die tijd die het bestaan van de hond in die periode aantonen. De honden werden als gezelschapshond door de Romeinen gehouden. Mogelijk hebben ze ook op wat klein wild gejaagd. De echte glorietijd van de Italiaanse windhond begon echter tijdens de Renaissance. Het was toen echt een statussymbool om deze hond te bezitten. Het is dan ook niet vreemd dat je de hond ziet afgebeeld op veel schilderijen uit die periode.

De Italiaanse windhond is klein, maar dat lijkt hem niets te deren. Hij heeft een moedig karakter en houdt wel van avontuur. Soms moet de hond daarom tegen zichzelf beschermd worden. Het is namelijk een kleine hond, ook al heeft hij dat zelf niet door. Kinderen die ruw met hem spelen, kunnen zijn gezondheid in gevaar brengen. Hetzelfde geldt voor zijn spel met andere honden.

Hoewel de Italiaanse windhond een goed karakter heeft, kan het vrij lastig zijn om hem op te voeden. Hij kan namelijk ook vrij eigenwijs zijn. Het baasje zal dan ook duidelijk moeten laten zien dat hij de baas is. Een harde aanpak zal echter niet werken. Veel beloningen en complimentjes werken het best bij deze intelligente, maar trotse hond.

De Italiaanse windhond is terug te vinden op schilderijen van Bosch, David, Giotto en Carpaccio.

Kenmerken Italiaanse Windhond

Specificaties Italiaanse Windhond

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op whatsapp
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands