De Jack Russel
De Jack Russel

Jack Russell

De Jack Russel is één van de leukste gezinshondjes die er is. Het dier heeft veel energie en kan zichzelf prima vermaken wanneer hij de ruimte heeft. Echter, hij is ook erg gesteld op het gezin waarin hij opgroeit. Hij is altijd in voor een aai over zijn mooie kop, een wandeling, of een potje ravotten. Daarnaast is de Jack Russell ontzettend nieuwsgierig. Regelmatig zal hij komen kijken waar zijn baasje nu weer mee bezig is.

Een zekere John Russell is de grondlegger van de Jack Russell. De hond is dan ook deels naar hem vernoemd. John Russell had veel interesses. In de eerste plaats was hij dominee. Tijdens zijn studententijd kocht hij een hondje met de naam Trump. Russell hield kennelijk ook van het fokken van honden en van jagen. Hij fokte namelijk honden die hem konden vergezellen tijdens het jagen op dassen en vossen. De hond moest klein genoeg zijn om in de zadeltas te passen, maar dapper genoeg om de vos of das uit zijn hol te jagen.

De Jack Russell heeft een levendig karakter. Wanneer je deze hond aanschaft, dan zal je ervoor moeten zorgen dat het dier ook zijn energie kwijt kan. Spelen, avonturen beleven, of zelf op onderzoek uitgaan, het zit allemaal in de aard van dit beestje. De dieren zijn ook behoorlijk slim, ze kunnen veel leren. Daarnaast hebben deze honden een dapper karakter, ze zijn behoorlijk waaks en zijn niet bang om ook achter een inbreker aan te gaan.

De hond is zeker niet bang, maar dat kan ook in zijn nadeel werken. Wanneer een Jack Russell bij een gevecht betrokken raakt, dan druipt hij niet zomaar af. Sterker nog: hij vecht door tot het bittere einde. Natuurlijk is het leuk dat de hond zo dapper is, maar dat kan hem in gevaarlijke situaties terecht brengen. Zeker wanneer hij in een gevecht met grotere honden terecht komt.

De Jack Russell is een echte gezinshond, gegeven dat het gezin voldoende tijd aan hem kan besteden. De dieren kunnen redelijk goed alleen zijn, maar zijn altijd blij om hun baasje(s) terug te zien. Tegenover vreemden staan ze aanvankelijk gereserveerd, maar wanneer de hond gezien heeft dat zijn baasje de vreemde vertrouwt, is het al snel goed. Dat geldt echter niet voor een vreemde die hen in het verleden onheus heeft behandeld. Dat vergeten ze nooit.

Een Jack Russell trainen is niet moeilijk, maar het vereist wel een hoop geduld. De dieren zijn vrij intelligent en gaan graag een uitdaging aan. De intelligentie zorgt er ook voor dat ze snel zijn afgeleid. Zorg er daarom voor dat de training uitdagend is.

Kenmerken Jack Russell

Specificaties Jack Russell

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands