Komondor
Komondor

Komondor

De Komondor is een hond met het uiterlijk van een showmodel. De vacht van deze hond kan namelijk ontzettend lang worden. Toch is deze Hongaarse hond van oorsprong zeker geen model geweest. De hond heeft namelijk jarenlang dienstgedaan als een uiterst succesvolle waakhond.

Er bestaat een geschreven referentie naar de Komondor die stamt uit 1500. Echter, dit soort bestaat al veel langer. In het verleden werden deze honden voornamelijk gebruikt om zelfstandig de kudde te beschermen. Ook werden ze wel gebruikt om het erf te beschermen. De hond is vrij dapper. Hoewel het een grote hond is, is het niet de grootste hond die er is. Hij is echter dapper genoeg om het tegen een wolf op te nemen.

De Komondor heeft het karakter van een echte waakhond. In normale omstandigheden is de hond rustig en kalm. De hond is echter altijd vrij zelfstandig geweest. Dat zie je ook nu nog in het dier terug. De hond is nog altijd de waakhond gebleven die hij altijd was. Wanneer zijn baasje in gevaar is, zal hij zonder aarzelen optreden. Voor een waakhond kan de Komondor vrij goed over weg met vreemden. Hij zal zijn afstand bewaren, maar zolang duidelijk is dat de vreemden geen gevaar vormen, zal hij rustig blijven.

Dit hondenras kan met andere dieren omgaan, maar het is wel belangrijk om goed te onderscheiden over welke andere dieren het dan gaat. Als het gaat om dieren die bij het gezin horen, dan zal hij ze net zo beschermen als de gezinsleden. Vreemde dieren worden niet goed door de Komondor geaccepteerd. Dat gezegd hebbende, het dier houdt ontzettend veel van het gezin waarin hij opgroeit. Zolang hij goed wordt opgevoed, is het een aangename gezinshond.

De Komondor is een krachtig dier. Hij heeft misschien een wat opmerkelijk voorkomen, maar het is een echte waakhond. Het is daarom belangrijk dat de bezitter van de hond het dier goed opvoedt. Anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het belangrijkste onderdeel van de training is dat de hond goed leert te socialiseren. Breng de pup daarom met regelmaat op een positieve manier in contact met andere mensen, dieren en plaatsen. De Komondor moet op een positieve manier getraind worden. Dit ras is vrij ijdel en het is bijzonder gevoelig voor complimenten.

Kenmerken Komondor

Specificaties Komondor

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands