Mastino Napoletano
Mastino Napoletano

Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano heeft een zeer kenmerkend uiterlijk. Wanneer je de hond ziet, zal je hem vrijwel direct herkennen. De hond heeft namelijk een kop met heel veel losse huid. De kenmerkende kop van deze hond geeft hem een wat aandoenlijk uiterlijk. Laat je echter niet misleiden: de hond is zeker geen watje!

De Mastino Napoletano is een hond met een lange geschiedenis. Er zijn mensen die beweren dat de hond al gefokt zou worden in de tijd van Alexander de Grote. Of dat helemaal waar is, is niet met zekerheid te zeggen. Het kan ook zo zijn dat dit verhaal als een marketingtruc in de markt is gezet, om de hond wat meer status te geven. In ieder geval heeft de hond een lange geschiedenis.

Vanaf 1900 is de geschiedenis van de hond wat betrouwbaarder. We weten zeker dat de Mastino Napoletano in het zuiden van Italië gehouden werd om de buffels te beschermen tegen aanvallen van wolven. Ook nu nog wordt de hond gebruikt als waakhond.

De hond kan in een gezin functioneren. Hij is echter niet bijzonder aanhankelijk. In de aard van het dier zit vooral dat hij zijn eigen gang gaat. Daarnaast kan hij overweg met kinderen, maar met jonge kinderen is hij niet zo goed. Hetzelfde geldt eigenlijk voor andere honden.

Het is daarom van belang dat de eigenaar van een Mastino Napoletano de hond een goede training geeft. De harde hand heeft bij deze dieren over het algemeen weinig effect. Een rustige en consistente training werkt veel beter. Houd er overigens rekening mee dat puppies vol energie zitten. Je moet er rekening mee houden dat het opvoeden van een pup een intensieve taak is!

Kenmerken Mastino Napoletano

Specificaties Mastino Napoletano

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands