Newfoundlander
Newfoundlander

Newfoundlander

De Newfoundlander is een hond die zijn roots aan de andere kant van de oceaan heeft. Dit hondenras is ontstaan op het eiland Newfoundland, het ras is vernoemd naar dit eiland. Vissers gebruikten deze hond voor het redden van drenkelingen. Daarnaast werd de hond ook aan het werk gezet: bij het binnenhalen van vissersnetten en het slepen van boten moest de Newfoundlander aan de bak. Het is dan ook geen wonder dat de hond van nature erg sterk is. De hond is van origine een echt werkpaard.

Newfoundlanders zijn honden die niet bang zijn van water. Aangezien ze vroeger vaak met vissers aan het werk waren, moesten ze ook wel veel in het water zijn. Aangezien het water vaak koud was, moest het gefokte ras daar wel goed tegen kunnen. Om die reden heeft de Newfoundlander een dubbele vacht. Dat is voor niet iedereen een voordeel: het verzorgen van de vacht kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

De Newfoundlander heeft een zacht karakter. Historisch gezien heeft het dier ook nooit een beschermende of aanvallende taak gehad. Waarschijnlijk is deze hond een van de meest vriendelijke honden die je kan vinden. Ze zijn enorm geschikt als een familiehond. In het bijzonder zijn Newfoundlanders goed met kinderen. Ze voelen zich als het ware verantwoordelijk voor de kinderen. In het verleden werden Newfoundlanders ook wel gebruikt om kinderen tijdens lange tochten door de sneeuw warm te houden. Daarnaast heeft het zachte karakter van deze hond nog een ander voordeel: ze gaan extreem goed met andere honden om.

Hoewel de hond van nature rustig en niet agressief is, zal je hem toch op moeten voeden. Er zijn twee zaken waar je op moet letten wanneer je een Newfoundlander op gaat voeden. In de eerste plaats moet je hem leren goed sociaal gedrag te vertonen. Van nature zijn Newfoundlanders extreem extrovert. Dat is natuurlijk leuk, maar het kan ook teveel van het goede worden. De pup zal zijn grenzen moeten leren kennen. In de tweede plaats moet de hond op een gecontroleerde manier in aanraking gebracht worden met het water. Meestal gebeurt dit wanneer de pup ongeveer vier maanden oud is.

Kenmerken Newfoundlander

Specificaties Newfoundlander

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands