De Norfolk Terrier
De Norfolk Terrier

Norfolk Terriër

De Norfolk terriër is voor de duvel niet bang. Het dier is, ondanks zijn bescheiden formaat, ontzettend dapper. De hond is vrij actief en moet voldoende ruimte krijgen om te bewegen. Net als de andere terriërs is deze hond trouw aan zijn baasje. Hij brengt het liefst veel tijd met hem door. Dat kan op de bank zijn, maar ook tijdens een lange wandeling in het bos.

De Norfolk terriër lijkt veel op de Norwich terriër. Oorspronkelijk vormden ze één ras. Er is veel discussie gevoerd over de vraag of de dieren toch niet een apart ras moesten worden. De meeste mensen zien het als aparte rassen en ze worden ook als aparte rassen erkend. De honden zijn gefokt door een zekere Frank Jones. Hij gebruikte de honden als rattenvangers en als honden voor de vossenjacht. De voorouders van de hond zijn verschillende andere terriërs, waaronder de Border terriër en de Glen terriër.

Wie van een levendige, gezellige en intelligente hond houdt, heeft aan de Norfolk terriër een hele leuke hond. Het dier heeft voldoende energie en houdt wel van wat actie. Toch is her dier niet overdreven druk. Net als de meeste andere terriërs heeft ook de Norfolk terriër een onweerstaanbare drang om gaten te graven. Wanneer je de mogelijkheid hebt is het dan ook verstandig om de hond zijn eigen plekje in de tuin te geven waar hij zoveel mag graven als hij wil. De Norfolk terriër houdt zich graag groot, maar hij kruipt ook heel graag bij zijn baasje op schoot.

Bij de opvoeding van de Norfolk terriër is het belangrijk om te onthouden dat het dier misschien klein is, maar dat hij zich heel wat voelt. Het komt nog weleens voor dat mensen zich in de luren laten leggen door de leuke kop van het dier en de onschuldige oogjes. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat het dier graag de grenzen opzoekt. Hij zal die grenzen ook proberen te overschrijden. Probeer de hond daarom een consequente opvoeding te geven en laat zien dat jij de leider bent.

Naast een consequente opvoeding is ook de socialisatie van de pup erg belangrijk. De hond moet leren om zo goed mogelijk met vreemden en andere honden om te leren gaan.

Kenmerken Norfolk Terriër

Specificaties Norfolk Terriër

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands