De Norwich Terrier
De Norwich Terrier

Norwich Terriër

De Norwich terriër is van nature een echte jager. Het dier werd met name gehouden om ongedierte te vangen. Dat instinct zit nog steeds in het dier. Wanneer hij de kans krijgt gebruikt hij zijn tomeloze energie om te jagen op kleine dieren. Let daarom goed op wanneer je deze hond aanschaft en je nog andere kleine huisdieren hebt. Het zou goed kunnen dat de Norwich terriër ook op hen jacht gaat maken!

De Norwich terriër komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. Dat doet zijn naam ook wel vermoeden. Zijn belangrijkste taak? Het vangen van ongedierte. Daarnaast werd de hond, net als de meeste terriërs, ook gebruikt tijdens de vossen- en rattenjacht. De voorouders van de Norwich terriër is waarschijnlijk de Trumpington Terriër. Deze hond werd veel gehouden door studenten aan de universiteit van Cambridge. Tegenwoordig is het minder gebruikelijk dat studenten een hond hebben, maar tegen het einde van de 19e eeuw waren de dieren nodig om ratten en ander ongedierte uit de studentenkamers te verdrijven. Een van de honden (de hond luisterde naar de naam Rags) werd doorverkocht aan een staleigenaar in Norwich. Rags wordt beschouwd als de grootvader van de Norwich terriër.

Net als de andere terriërs is ook de Norwich terriër een echte hond. Ondanks zijn kleine formaat heeft hij een leuk, opgewekt karakter. Het dier is waaks, ontzettend dapper en zelden agressief. Daarnaast is dit dier ontzettend trouw aan zijn baasje en is het een echte gezinshond. De Norwich terriër is gek op aandacht en wanneer zijn publiek ook nog eens in blijkt te zijn voor een spelletje, dan is het feest helemaal compleet.

De Norwich terriër wil graag weten wat er allemaal om hem heen gebeurt, hij steekt zijn snuit dan ook graag in andermans zaken, of gaat zelfstandig op onderzoek uit. Het is verstandig om, zeker wanneer de hond nog jong is, hem aangelijnd te houden. Het jachtinstinct zit nog behoorlijk in de beestjes en ze rennen achter praktisch alles aan wat beweegt. Helaas heeft het dier niet zo’n heel goed richtingsgevoel, dus voor je het weet kan hij de weg naar zijn baasje niet meer vinden.

Het opvoeden van deze hond kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. In de eerste plaats hebben ze een vrij sterke eigen wil. Het is dan ook niet zo makkelijk om ze jouw wil op te leggen. Het beste is om jouw wil, hun wil te laten lijken. Dan leren ze het snelst. Daarnaast is het van belang om de pup goed te socialiseren. Dat betekent dat ze in contact gebracht moeten worden met andere honden en zo kunnen leren wat wel en wat geen wenselijk gedrag is.

Kenmerken Norwich Terriër

Specificaties Norwich Terriër

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands