De pekinees
De pekinees

Pekinees

De Pekinees is een hond van Chinese origine. De hond was ooit een gezelschapshond voor de Chinese edelen. Echter, de hond is niet alleen maar een schoothondje. Ze zijn ontzettend waakzaam, dapper en alert. Wanneer ze denken dat er iets van ze wordt afgepakt, of wanneer ze denken dat hun baasje in gevaar komt, zullen ze ingrijpen. Dat kan de hond in gevaar brengen, want hoe dapper hij ook is, het blijft een klein hondje. Grotere honden kunnen zich irriteren aan het dappere gedrag van deze kleine viervoeter.

De geschiedenis van de Pekinees gaat zo ver terug dat we die nooit meer kunnen achterhalen. Een Chinese legende vertelt dat de hond door Boeddha zelf is gecreëerd. Boeddha zou een leeuw terug hebben gebracht tot het formaat van een leeuw. Waarschijnlijker is het echter dat de zeer bedreven Chinese fokkers deze kleine hond hebben gecreëerd. Dit type honden was namelijk erg populair in China. De honden waren zelfs zo populair dat het stelen van deze hond de doodstraf opleverde.

Het treurige verhaal bestaat dat Engelse troepen tijdens de Opium Oorlogen het zomerpaleis in Beijing wilden plunderen en verbranden. De Keizerlijke familie zou toen hun honden hebben gedood, omdat ze niet wilden dat de honden in vreemde handen zouden vallen. Een vijftal honden zouden het hebben overleefd. Zij werden kado gedaan aan koningin Victoria. Op deze manier zouden de honden in Europa zijn geïntroduceerd.

De Pekinees is een trouwe hond. Het is echt een vriend voor het leven. Zo loyaal deze hondjes zijn naar hun baas, zo wantrouwend zijn ze echter naar vreemde toe. Hun waakzame instinct staat niet toe dat ze zomaar met iedereen vrienden worden. Daarnaast is de hond vrij pittig. Hij heeft een sterk karakter en is bijzonder moedig. Zijn moedige karakter kan echter snel omslaan in overmoed. Het is daarom belangrijk om de hond goed in de gaten te houden wanneer hij in aanraking komt met andere honden. Bij twijfel is het wellicht beter om de Pekinees aangelijnd te houden.

Het is belangrijk om de pup zo vroeg mogelijk in contact te brengen met andere honden. Dit kan zijn gedrag ten aanzien van andere honden aanzienlijk verbeteren. Het opvoeden van de Pekinees kan wel een opgave zijn. De dieren hebben namelijk een sterke eigen wil.

Kenmerken Pekinees

Specificaties Pekinees

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands