Pointer
Pointer

Pointer

De Pointer is een krachtige hond die pure waardigheid uitstraalt. Het dier heeft een zacht karakter en is zeer intelligent. Daarnaast heeft de Pointer een vrij grappig uiterlijk. Als je goed naar de hond kijkt, lijkt het alsof hij een soort wipneusje heeft. Hierdoor is het bijna onmogelijk om de Pointer geen grappig dier te vinden.

De Pointer heeft van oudsher gediend als jachthond. Zijn grote specialiteit: vogels opsporen. Dit ras is ook bijzonder geschikt als jachthond. Ze zijn namelijk ontzettend snel. De Pointer staat bekend als de snelste staande jachthond.

Dit hondenras wil zijn baasje graag pleasen. Hij is vrij aanhankelijk en past daardoor prima in een gezin. Ook kan hij prima omgaan met andere honden. Houd er wel rekening mee dat de Pointer een hond met veel energie is. Hij zal dus vrij veel beweging nodig hebben.

Het opvoeden van de Pointer kan soms nog wel een uitdaging zijn. Niet zozeer omdat het dier onhandelbaar is. Het is echter moeilijk om het jachtinstinct uit de Pointer te halen. Tijdens wandelingen, waar de Pointer zeker behoefte aan heeft, zal het dier waarschijnlijk zijn jachtinstinct volgen. Dat zit nu eenmaal in zijn aard en dat is er heel moeilijk uit te krijgen.

Pointers zijn echter wel goed te trainen. Ze zijn ontzettend intelligent en leren graag nieuwe dingen. Daarom worden de honden ook wel gebruikt als therapiehonden. In het verleden werd de Pointer gebruik om gevogelte te spotten. Tegenwoordig wordt het dier ook nog gebruikt om iets aan te wijzen. Echter gaat het dan om reddingsoperaties binnenshuis. Bijvoorbeeld na een aardbeving. De Pointer wordt dan gebruikt om de overlevenden op te sporen.

Kenmerken Pointer

Specificaties Pointer

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands