Rhodesian Ridgeback
Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Een hondenras dat het makkelijkst te herkennen is, is de Rhodesian Ridgeback. De hond heeft namelijk een heel typische eigenschap. Over zijn rug loopt een streep met haar, die in tegengestelde richting groeit. Het is als het ware of de Rhodesian Ridgeback een borstel op zij rug heeft. De Rhodesian Ridgeback heeft een vrij lief karakter, maar moet wel goed opgevoed worden. De hond is namelijk enorm sterk en snel.

De Rhodesian Ridgeback komt uit het zuiden van Afrika. De oorspronkelijke hond die in Afrika voorkwam was de Khoikhoi. Die hond werd gekruist met Europese honden, waaronder de Boelboers, de Greyhound en Terriers. Dit werd gedaan om de Europese honden resistent te maken tegen lokale ziekten. Ook erfden de Europese honden het instinct van de Khoikhoi om te jagen op Afrikaans wild. Het was een zekere Cornelius van Rooyen die uiteindelijk de basis voor de Rhodesian Ridgeback legde.

De Rhodesian Ridgeback vielen vanaf hun ontstaan al op door hun genegenheid voor kinderen en de liefde die ze toonden voor hun gezin. De hond is vrij rustig, maar houdt zijn jachtinstinct. De Ridgeback wordt door sommigen omschreven als lui. Dat is eigenlijk een beetje vervelende manier om dit mooie dier te omschrijven. Het dier is niet lui, maar is gemaakt voor de jacht en om zijn gezin te beschermen. Deze hond kon het zelfs tegen een leeuw opnemen. Het is over het algemeen onverstandig om de hele dag actief te zijn en dan aan het einde van de dag nog even het gevecht met een groot roofdier aan te gaan. Het zit daarom in het karakter van deze hond om zijn krachten te sparen, voor wanneer dat nodig is.

De Rhodesian Ridgeback is een prachtige hond en past prima in een gezin. Het is echter wel belangrijk dat zijn baasje de controle over dit dier heeft en niet andersom. Anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Tijdens de opvoeding van de pup moet het dier goed leren luisteren. Ook moet hij regelmatig in contact komen met andere dieren.

Kenmerken Rhodesian Ridgeback

Specificaties Rhodesian Ridgeback

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands