De Rottweiler
De Rottweiler

Rottweiler

Met zijn krachtige, scherpe aanblik wordt de Rottweiler nog weleens versleten voor een agressieve, bijtgrage hond. Dat is niet waar. De Rottweiler is een krachtige hond met karakter en heeft goede africhting nodig. Maar wanneer de hond goed is opgevoed is het een van de meest zachtaardige honden die je je voor kan stellen. De Rottweiler kan een vriendelijke speelkameraad zijn, die prima in een gezin past. Maar let op: de Rottweiler is erg beschermend en zal niet tolereren dat zijn baasje in gevaar komt. Het is daarom van belang dat het baasje van de Rottweiler in staat is om het dier te controleren, in plaats van andersom. Anders zal de Rottweiler inderdaad agressief worden wanneer hij meent dat zijn baasje in gevaar is.

De oorsprong van de Rottweiler gaat al lang terug. De Romeinen gebruikten de hond al als waakhond en als hond om het vee op te drijven. De naam van de Rottweiler voert terug op het stadje Rottweil. Vroeger was dit een Romeinse legerplaats, waar later veel vee verhandeld werd. Handelaren moesten vaak dagenlange tochten maken met hun handelswaar om in het stadje Rottweil te komen. Wanneer ze daar aankwamen viel hen op dat de honden daar zo beschermend waren. Daarnaast waren de honden zeer geschikt om vee bijeen te houden en op te drijven. De honden werden Rottweilers genoemd.

In de loop van de tijd is de manier van vee verplaatsen veranderd. De Rottweiler heeft door de loop van de jaren nog wel dienstgedaan als trekhond en als politiehond. In de laatste decennia is de Rottweiler echter vooral nog een gezinshond. Daarnaast wordt de Rottweiler ook nog gebruikt voor waak-, speur-, en reddingswerkzaamheden.

Hoewel de Rottweiler een imposant voorkomen heeft, is het echt een gezelschapsdier. Naar bekenden toe zal de Rottweiler een klein hartje hebben en zich knuffelbaar opstellen. Het is echter wel van belang dat de hond zich niet gaat vervelen. Het dier heeft veel fysieke beweging nodig, maar wil ook intellectueel uitgedaagd worden. Wanneer dat niet gebeurt, zal de hond zelf afleiding en uitdaging gaan zoeken. Dat leidt meestal tot agressie- en gedragsproblemen.

Kenmerken Rottweiler

Specificaties Rottweiler

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands