De Russische Toy Terriër
De Russische Toy Terriër

Russische Toy Terriër

Met zijn grote ogen en typische oren heeft de Russische toy terriër je al snel voor zich gewonnen. Het is moeilijk om niet van deze hond te houden. De hond werd ooit gefokt voor de Russische bovenklasse. Het dier heeft veel energie, is ontzettend loyaal en behoorlijk intelligent. De Russische toy terriër is graag bij zijn baasje en onderneemt graag activiteiten met hem. Deze hond heeft wel aandacht nodig, in welke vorm dan ook.

De geschiedenis van de Russische toy terriër begint in Engeland. De voorouder van dit ras was namelijk de Engelse Toy Terriër. Bewijs daarvan is te vinden in een museum in Sint-Petersburg. Daar staat namelijk een opgezette Engelse Toy Terriër die aan niemand minder dan Peter de Grote heeft toebehoord. Het importeren van deze hond werd populair in de betere kringen van de Russische samenleving. Echter, de naam van het ras werd wel veranderd. De referentie naar zijn Engelse oorsprong werd veranderd. Het dier zou door het leven gaan als de Russische toy terriër. De Russische Revolutie bracht het voortbestaan van de Russische toy terriër in gevaar. Na de dood van Stalin is er veel tijd besteed aan het in stand houden van dit ras.

De Russische toy terriër is een echte terriër. Het dier is dapper, sterk en bijzonder actief. Activiteiten met zijn baasje ondernemen is dan ook iets wat de hond het liefste doet. Daarnaast is hij erg gericht op het beschermen van zijn territorium en “zijn” bezittingen. Wanneer de Russische toy terriër een speeltje of een botje krijgt, zal hij dat niet snel afstaan. Daarnaast is de Russische toy terriër bijzonder loyaal. Hij is trouw aan zijn baasje en zal zonder meer voor zijn baasje door het vuur gaan.

De Russische toy terriër is een gezellige gezinshond en kan redelijk goed met kinderen overweg. Wel is het belangrijk om de kinderen te leren dat ze het speelgoed van de hond niet af moeten pakken, dat kan dit ras namelijk zeker niet waarderen. Ook wanneer er andere kinderen over de vloer komen is het belangrijk om ze dit goed duidelijk te maken. Wanneer de hond goed opgevoed is, kan hij rustig een tijdje alleen zijn.

Over het algemeen zou het niet veel moeite moeten kosten om de Russische toy terriër goed op te voeden. Houd er echter rekening mee dat het dier wel een sterke eigen wil heeft. Hij zal proberen om zelf de baas te zijn. De bezitter van deze hond zal de hond daarom duidelijk moeten maken wie er echt te baas is. De hond zal zijn grenzen moeten leren respecteren.

Kenmerken Russische Toy Terriër

Specificaties Russische Toy Terriër

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands