sint bernard
sint bernard

Sint Bernard

Wellicht is de Sint Bernard een van de bekendste hondenrassen die er is. De Sint Bernard heeft een lief, goedig karakter. Daarnaast speelt het imago van de hond natuurlijk ontzettend mee. De hond staat immers bekend als de reddingshond. Het is waarschijnlijk om die reden dat de hond in veel bekende films te zien is. Zo zie je bijvoorbeeld een Sint Bernard in:

  • Transformers
  • The Dark Tower
  • Peter Pan
  • Beethoven
  • Daddy Day Care

De Sint Bernard staat tegenwoordig waarschijnlijk vooral bekend om zijn trouw, geduldigheid en zorg voor kinderen. Dat betekent overigens niet dat de Sint Bernard een doetje is. Het dier is enorm sterk, gespierd en heeft een indrukwekkende uitstraling als dat nodig is.

De Sint Bernard werd in 1887 officieel erkend als ras. De voorouders van dit ras waren berghonden, herdershonden en Mastiffs. Natuurlijk is de hond bekend als reddingshond. Niet zelden heeft een Sint Bernard ingesneeuwde reizigers opgespoord en het leven gered. De Sint Bernard kan overigens niet alleen levens redden nadat het leed geschied is. Sommige Sint Bernards voelen ook lawines en aardbevingen aankomen. Zo voorkomen ze leed.

Het zit in het karakter van de Sint Bernard om zorg voor anderen te dragen. Daarom is het over het algemeen niet moeilijk om de hond op te voeden. Dat betekent niet dat je het dier niet moet trainen. De Sint Bernard moet wel geleerd worden wat er van hem verwacht wordt. Doe je dit niet, dan is het gevolg waarschijnlijk dat de Sint Bernard te enthousiast zal reageren. Hij zal bijvoorbeeld op kinderen springen. Dat is in de meeste gevallen niet kwaadaardig bedoeld, maar het kan kinderen wel schrik aanjagen. Overigens kunnen de gevolgen ernstiger zijn wanneer je de hond niet goed africht.

Kenmerken Sint Bernard

Specificaties Sint Bernard

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands