De Teddy Roosevelt terrier
De Teddy Roosevelt terrier

Teddy Roosevelt Terriër

Van oorsprong een harde werker, nu een gezellige gezinshond. Zo zou je de Teddy Roosevelt terriër het beste kunnen omschrijven. De gezellige terriër die vernoemd is naar de 26e president van de Verenigde Staten is een mooie hond, met een lief karakter. De hond is liefdevol, tolerant ten opzichte van andere dieren en kan goed omgaan met (oudere) kinderen.

De Teddy Roosevelt terriër is ontstaan uit verschillende soorten andere terriërs die door Amerikaanse immigranten werden meegenomen uit Amerika. Hun taak was om het huis vrij te houden van ongedierte. De Teddy Roosevelt terriër is waarschijnlijk een variant van de Rat Terriër.

De Teddy Roosevelt terriër heeft een, naar het schijnt, onbeperkte hoeveelheid energie. Wanneer het dier de ruimte krijgt, zal hij meestal in beweging zijn. Zo gaat hij graag op onderzoek uit, kijkt hij waar zijn baasje mee bezig is, of gaat hij gezellig ravotten met wie daar ook maar zin in heeft. De dieren zijn niet erg moeilijk van karakter. Ze passen zich vrij makkelijk aan.

De hond kan op een appartement gehouden worden, maar het is wel belangrijk dat hij voldoende mogelijkheden krijgt om zijn energie kwijt te kunnen en mentaal uitgedaagd wordt. De hond is namelijk vrij intelligent. Een belangrijke eigenschap van de hond is dat hij vrij sterk aan een persoon hangt. De Teddy Roosevelt terriër is een gezinshond, maar het grootste deel van zijn liefde en trouw reserveert hij voor één persoon.

De Teddy Roosevelt terriër is een intelligente hond die zijn baasje graag behaagt. Het dier is dan ook niet moeilijk te trainen. Wel is het van belang dat het dier met veel liefde en geduld wordt opgevoed. De hond kan namelijk slecht tegen een harde, ruwe training. Veel lof, korte trainingen en liefde is waar deze hond op gedijt.

Kenmerken Teddy Roosevelt Terriër

Specificaties Teddy Roosevelt Terriër

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands