Tibetaanse Mastiff
Tibetaanse Mastiff

Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is waarschijnlijk een van de oudste hondenrassen ter wereld. Het ras is al heel lang bekend, zo lang dat we weinig weten over de oorsprong van deze prachtige honden. Wat we wel weten is dat ze oorspronkelijk uit de Himalaya komen en dat ze werden ingezet om kloosters te beschermen. Het gerucht gaat dat de Tibetaanse Mastiff in Europa is geïntroduceerd door reizigers die het dier als gift meekregen.

Het is grappig om te zien dat sommige honden er intimiderend uit kunnen zien, maar eigenlijk maar een heel klein hartje hebben. Bij de Tibetaanse Mastiff is dat eigenlijk omgekeerd. De hond ziet er vrij aandoenlijk en lief uit. Dat kan de hond ook zeker zijn, maar houd er rekening mee: deze hond is zeker geen watje.

De Tibetaanse Mastiff kan goed in een gezin functioneren. Hij heeft graag mensen om zich heen, maar behoudt wel enige afstand. De hond is redelijk goed met jonge kinderen. Ook is de hond in staat om andere honden te accepteren. Tijdens de opvoeding zal de hond wel goed duidelijk gemaakt moeten worden wat gewenst en ongewenst gedrag is.

Het opvoeden van een Tibetaanse Mastiffs is een klus op zichzelf. Het wordt eigenlijk niet aangeraden aan onervaren hondenbezitters om een Tibetaanse Mastiff te nemen. De reden: dit hondenras is ontzettend eigenwijs en doet eigenlijk alles op z’n eigen manier. Op traditionele gehoorzaamheidstraining reageren ze matig. Dat komt niet omdat ze niet intelligent zijn, integendeel. Ze volgen echter gewoon primair hun instincten. De Tibetaanse Mastiff staat er om bekend dat hij niet echt goed reageert op beloningen, al dan niet in de vorm van voedsel. Daarnaast staat dit soort er om bekend dat ze tijdens hun training zich voorbeeldig kunnen gedragen, maar eenmaal thuis alle lessen met een gerust hart in de wind slaan.

Kenmerken Tibetaanse Mastiff

Specificaties Tibetaanse Mastiff

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands