De Vlinderhond
De Vlinderhond

Vlinderhondje

Het vlinderhondje is een leuke hond met een prachtige lange, zijdeachtige vacht. Het dier is vrolijk en past goed in een gezin. Over het algemeen zijn de honden goed met kinderen. Het is echter wel belangrijk om de kinderen uit te leggen hoe ze met de hond moeten spelen. Het Vlinderhondje is namelijk maar een klein beestje en is behoorlijk fragiel. Wanneer het spel te wild wordt, heeft hij de neiging om zichzelf te verdedigen.

Het Vlinderhondje heeft zijn oorsprong in de Lage Landen en Frankrijk, echter het ras is verder verfijnd in het Zuiden van Europa. Het dier stamt zo uit de 13e eeuw. De hondjes zijn gefokt als gezelschapshonden voor adellijke dames. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het dier is afgebeeld op schilderijen van onder meer Van Dyke, Rubens en Rembrandt. Het dier was populair bij de edelen van die tijd. Zo waren Louis XIV en Marie Antoinette de gelukkige bezitter van een vlinderhondje.

Vlinderhondjes zijn leuke, vriendelijke dieren. Ze zijn opgewekt en prettig in de omgang. Daarnaast zijn ze goed met kinderen en andere huisdieren. Ook tegenover vreemden zijn ze vriendelijk. Wel kunnen ze aanslaan wanneer er een vreemde op bezoek komt, maar dat is vaak meer uit enthousiasme dan uit waakzaamheid. Het vlinderhondje is, ondanks zijn kleine formaat, niet een typisch schoothondje. Ze houden van de nabijheid van mensen, maar willen ook wel hun energie kwijt kunnen. Het vlinderhondje is een echte gezelschapshond. Hij kan daarom niet goed alleen zijn.

De pup moet vroegtijdig gesocialiseerd worden. Hoewel het vlinderhondje over het algemeen vriendelijk is tegenover vreemden, is het goed om dit instinct al op jonge leeftijd te ontwikkelen. Door het dier al op jonge leeftijd in contact te brengen met andere honden, groeit hij op tot een leuke, volwassen hond. Kleine honden doen er over het algemeen iets langer over om zindelijk te worden dan grote honden. Voor het vlinderhondje valt dat echter wel mee, het dier is redelijk snel zindelijk.

Kenmerken Vlinderhondje

Specificaties Vlinderhondje

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Vergelijkbare honden

nl_NLNederlands